Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
kohtutäiturid - imeseltskond
 
Anne Rosin 27. aprill 2015, kl 08.00
Millisest e-portaalist oleks kõige targem küsida õigusnõu?

Üks kohtutäitur nõuab ühelt tüübilt juba 3 aastat sisse mu saamata töötasu (töövaidluskomisjoni otsus olemas), teine nõuab minult trahvi.

Esimene kohtutäitur pole 3 aasta jooksul võlgnikku leidnud ja ilmselt ka mitte otsinud, sest enam-vähem terve linn teab, kus ta elab ja mis ta teeb, teine ajab küüsi mu pangakonto külge.

Kas on ka mingi viis panna neid kahte kohtutäiturit omavahel koostööd tegema, et kui esimene mu saamata palga ükskord kunagi kätte saab (loodetavasti koos viivistega), saadab selle raha teisele ja mind jäetaks selleks ajaks rahule? Nad võiksid ju omavahel pureleda.
 
:(( 27. aprill 2015, kl 08.07
ei ole sellist viisi. Töötasu nõudja saad teise vastu välja vahetada, kui üks tööd ei tee, aga sellega, kes sinu trahvi nõuab, sellele pead ikka ise ära maksma. Ei ole selle täituri asi, et sul kusagilt midagi saamata on.
 
Anne Rosin 27. aprill 2015, kl 08.14
Ahah, selge. Et minu asi on siis otsida täitur, kes tööd teeb. Huvitav, mille järgi ma ta ära tunnen?:D
 
Anne Rosin 27. aprill 2015, kl 08.16
Ilmselt peavad tal olema suured rusikad ja kandiline kehaehitus.
 
Anne Rosin 27. aprill 2015, kl 08.31
Kas kohtutäiturit saab vahetada? Sel juhul uudis missugune. Veeretan tolle vana asja ka teise täituri kaela. Kas tema nõusolek peab ka olema?

Siis saaks ta ju rahulikult raha lihtsalt ühest taskust teise tõsta. Seda muidugi ainult juhul, kui ta tööd teeb:D
 
Seadus 27. aprill 2015, kl 08.46
Anneke uuri seadusi. Parem on vältida kohtutäitureid- asi tuleb kohtus korda ajada. Kohtutäitur täidab pärast kohut kohtumääruseid. See on tema töö. Loomulikult saab kohtutäiturit vahetada. Kohtutäitur kontrollib võlglase pangakontosid mitu korda aastas. Muide kohtutäitur ei saa võtta sealt, kus midagi pole -nt. töötu, aga töötu auto saab ta ära võtta küll.
 
onginii 27. aprill 2015, kl 08.49
üks ja sama kohtutäitur: minult sai raha kätte (suht tagasihoidlik summa), aga minu jaoks suurt summat suure sea käest ei saa.
 
Anne Rosin 27. aprill 2015, kl 09.05
See on tore jah, et väikeste mutukate käest ikka saab raha kätte, aga suurte käest ei julge nad isegi mitte küsida. Vastab vist tõele, et varasta saiapäts, saad vanglasse, varasta miljon, saad Brüsselisse.
 
nojahhh 27. aprill 2015, kl 09.20
kohtutäiturit saad vahetada mudugi. ning saad ka kohtutäiturile pinda käia, nõuda ja tüüdata. ajama kohtutäiturit vara kallale. ise nad vara kallale eriti ei kipu, eriti kui võlgu ollakse pisikesele lihtsurelikust mutukale. kui kohtutäitur näib tegevat oma tööd halvasti või valesti saad kaevata tema peale kohtutäiturite kojale. seda ametit nad vist natukene kardavad.
 
kits-kohtutäitur 27. aprill 2015, kl 10.35
Ma võtan kahel juhul pistist- hageja käest et teeksin usinalt tööd ja kostja käest et ma tööd kohe mitte ei teeks.
 
brüssel 27. aprill 2015, kl 10.46
ise ju olete lollid, ei oska asja ajada nagu kasulik on. ja lisaks, hea seljatagune loeb ka.

ongi junii, et lollidelt tulebki raha ära võtta....ja anda neile, kes oskavad brüsselisse jõuda.

ole aus ausatega ja valeta valetajatega st, kui oled ühes augus huntidega, siis ulu koos nendega, et nad sind lolli nahka ei paneks.
 
Teematajale 27. aprill 2015, kl 15.10
tee ise ka esimese täituriga koostööd:
1. tead mehe töökohta anna teada täiturile,
2. tead mehe elukohta anna teada täiturile
3. tead mehe varasid, anna täiturile teada
4. ja kui sa pole teinud siis kindlasti tee täiturile avalduse, et soovid pöörata võlgnevuse võlgniku varale, pangakontole ja töötasule?
5. muidugi võid ka teise täituri valida
 
Anne 28. aprill 2015, kl 00.03
Nojah, olgem ausad, ma ei räägi enda eest, vaid nende eest, kes ise ei taha/oska/ julge rääkida.

Tegemist on ERM ehituse alltöövõtjaga eesotsas T.S-ga, kes "palkas" vundamenditöödeks 5 noort meest, kes rügasid seal ausameelselt lootuses, et varsti tuleb töö eest teenitud palk. Kõike tuli, isegi maksuameti haarang, aga mida ei tulnud, oli palk. Edasi tuli tööinspektsioon, kust tuli poiste jaoks posiivne otsus.

Kahjuks on kohtutäitur jõuetu, sest tüübil vara pole ja ta pangakontod on ammu arestitud. Korralik õppetund noortele meestele, kuidas tuleb elada:D
 
seadus 28. aprill 2015, kl 16.30
Enne taoliste kahtlaste alltöövõtjatega tegelemist kontrollitakse ettevõtja/tööandja tausta. Maksehäireregister, ettevõtja register - kas pole võlgnevusi maksuametile jne. See pole korralik õppetund noortele meestele, vaid nad maksid nn. kooliraha. Paljude väikeste firmade idee ongi taolisi naiivseid orje ekspluateeerida. Tihti laseb ka peaettevõtja alltöötegija põhja, et ise suuremat kasumit teenida.
 
:(( 28. aprill 2015, kl 21.11
Anne Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Nojah, olgem ausad, ma ei räägi enda eest, vaid ne
> nde eest, kes ise ei taha/oska/ julge rääkida.
>

Olgem ausad, sellised "ei taha/oska/ julge" saavadki alati ja igal pool peksa. Lasku emme põllepaelad lahti ja hakaku ise oma elu elama ja enda eest seisma.
 
Anne seadusele 29. aprill 2015, kl 00.54
Värskelt kooli lõpetanuna tuled selle peale, et riigifirma alltöövõtja tausta uurida? Siis sa käisid vist mingis geeniuste koolis:D

Sa ju ei tule selle peale, et nad ajavad mingeid hämaraid asju? Selle peale annab ikka tulla isegi vanal ja kogemustega "kalal".
 
Anne 29. aprill 2015, kl 01.03
Kuhu me sedasi jõuame kui terve elu mingit kahtlustamismaaniat põeme ja igaks juhuks mitte kedagi ei usalda? Kuhu?
 
:(( 29. aprill 2015, kl 11.35
Anne Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kuhu me sedasi jõuame kui terve elu mingit kahtlus
> tamismaaniat põeme ja igaks juhuks mitte kedagi ei
> usalda? Kuhu?

VAt jõuame sinnamaani, et teema, millest räägitakse juba ammu ja lõpmatuseni kõikvõimalikes meediakanalites, jõuaks ka selliste põmmpeadeni. Sedasama petturitest tööandjate teemat on ikka väga palju ja põhjalikult jahutud, mul hakkab juba lausa paha, kui jälle ja jälle samu probleeme kuulen heietatavat, aga näe, ikka leidub veel ullikesi, kellele see üllatusena tuleb.

Jah, kuni selliseid pettureid leidub, niikaua tulebki igasugustesse liiga headessse tööpakkumistesse kahtlustega suhtuda. Need sinu "ei taha/oska/ julge" jäävadki sellistele petturitele alati kergeks saagiks ja neile tõmmataksegi pidevalt nö. kott pähe. Sest nad ju "ei taha/oska/ julge" enda eest seista.
Ei saa aru, kas tegemist on täiskasvanud inimestega või mingi lasteaiaga.
 
777 14. detsember 2020, kl 15.24
seadusele: kui sa mu postitusega lähemalt oleksid tutvunud, oleksid teada saanud, et ma ei kõnele enda eest. Mina loomulikult olen elu jooksul omandanud ja tean igast krutskeid, aga vat selle peale ma ei tulnud , et koolilapsed ka neid teadma peavad. Mailis Repsase näite varal hakka või arvama, et vähemalt alates 5. klassist peaks lapsukestele kord nädalas tund aega õpetama, kuidas riiki petta.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!