Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Toimetulekutoetus
 
Janeli 14. oktoober 2015, kl 00.15
Küsimus järgmine. Minu mehel pole võimalik tööl käia ning ta antud hetkel saab toimetulekutoetust. Aga kui mina temaga kokku kolin ja tööl käin ja sissetulek on olemas, kas see kaob ära? Võin ma üldse elada temaga koos sellisel juhul?
 
kindel see 14. oktoober 2015, kl 00.53
sinu sissetulek kaob ära jah. see töövõimetu luuser lihtsalt pistab selle nahka.
 
mina 14. oktoober 2015, kl 09.54
Minu arvates kaob ära, sest te moodustate ühe leibkonna. Muidugi toimetuleku taotlusel tuleb siis ausalt Sinu andmed ja töötasu ka näidata. Valetada pole mõtet, ühel päeval võivad tulla inspektorid mehe kodu külastama ja kuigi Sind ei pruugi kodus olla, aga Sinu asjadest nad järeldavad, et mees ei ela üksi. Aga võib olla koos teie sissetulekud on nõnda väikesed, et mees saab ka toetust?
 
tegelikult on nii 14. oktoober 2015, kl 14.58
Kui sa kolid samale aadressile st registreerid sinna ka oma elukoha, siis moodustate ühe leibkonna
ja
toimetulekutoetuse vajaduse selgitamiseks liidetakse teie mõlema sissetulekud(e mehe 0 või töötutoetus+sinu palk)ja selle eluaseme maksud.
Ja toimetulekupiir on siis kahekordne e 2 inimesele 90+72 (1 inimesel 90) pärast eluasemekulude maha arvamist.

Kui sa lihtsalt küll aegajalt elad seal aga aadressi ei muuda, siis sõltub kõik olukorrast...

Niisama ei tule ükski inspektor vms kontrollima, kes antud aadressil elab aga väiksemas omavalitsuses kus kõik kõiki tunnevad võidakse nõuda küll, et see pikemat aega sellel elamispinnal "külas olija" end elanikuna registreeriks. Sest tegeliku elukoha registreerimine on seaduse järgi sinu kohus.
 
mina 17. oktoober 2015, kl 15.07
Näiteks Pärnus tulevad küll niisama pisteliselt inspektorid kontrollima, kas leibkond on ikka õigesti mainitud. Teised toasussid, kahed hambaharjad ja mitmed esemed ju reedavad, et inimene ei ela üksi. Muidugi võivad ka mitte tulla. Ära ütle kunagi EI.
 
oh-ei-usu 19. oktoober 2015, kl 14.52
Huvitav-huvitav?! Nüüd siis äkki liidetakse sissetulekud kokku, kui inimesed kolivad kokku (ühele pinnale), aga meie oleme 26 aastat ühel pinnal elanud ja meil on 2 last (üks täisealine) ja kuna me pole abielus, pole me iialgi kuskil midagi "kokku liita" saanud. Olgu see tuludeklaratsiooni täitmine, olgu see mingite (erakotaliste) toetuste taotlemine vms, seaduse silmis oleme me teineteisele 2 võõrast inimest, kellel on küll ühine aadress ja ühised lapsed, kuid omavahel oleme me võõrad.

Nii et ei usu mina, et teie puhul nüüd keegi midagi "kokku liitma" hakkab. Pealegi - ega mehele ei maksta toimetulekutoetust ju lõpmatuseni.
 
kohe kindlasti 19. oktoober 2015, kl 17.06
liidetakse koku,kui on samale aadressile sisse kirjutatud ja isegi kui elab mujal . . . see ühine aadress just ongi takistuseks - las mees muretseb endale mujale sissekirjutuse . . .
 
Mugavuspagulane 10. märts 2021, kl 12.38
Riik toidab vald katab ja töötukassa maksab kodanikupalka
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!