Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Tere! Mul läks Bondora võlg kohtusse. Kõigepealt maksekäsu peale ja siis hagisse. Kohus, aga ei rahudanud hagi ja e-toimikus seisab lause - juhutm lõpetatud. Mida see siis nüüd tähendab?
 
kiil 03. mai 2018, kl 22.23
Tere!

Mul läks Bondora võlg kohtusse. Kõigepealt maksekäsu peale ja siis hagisse. Kohus, aga ei rahudanud hagi ja e-toimikus seisab lause - juhutm lõpetatud. Mida see siis nüüd tähendab?
 
MIS PÕHJUSEL SA SELLE KOMA SINNA TOPPISID RAISK? 04. mai 2018, kl 01.01
MIS PÕHJUSEL SA SELLE KOMA SINNA TOPPISID RAISK?
 
noot 04. mai 2018, kl 10.44
kui kohus hagi ei rahuldanus siis see ongi kohtuotsus ja sa ei pea seda nõuet tasuma
 
Mees 04. mai 2018, kl 12.50
Miks ei rahuldanud?
 
kiil 04. mai 2018, kl 23.36
mulle saadeti maksekäsk - esitasin sellele vastuväite ,et ma sooviksin maksegraafikut.. Sellega ei oldud nõus ja asi läks hagimenetlsusse. Mingi aja pärast..aga ... tuli Kohutmäärus - "Hagiavalduse menetlusse võtmisest keeldumine"

RESOLUTSIOON
Keelduda Bondora Servicer OÜ hagi ........ vastu võla nõudes menetlusse võtmast.
Edasikaebamise kord
Määrusele võib esitada määruskaebuse 15 päeva jooksul arvates kohtumääruse kättesaamisest.............. kohtumaja kaudu, kuid mitte hiljem kui 5 kuu möödumisel määruse tegemisest. Menetlusabi taotluse esitamine ei vabasta kaebuse tähtaegse esitamise nõudest.
Asjaolud ja kohtu põhjendused
Bondora Servicer OÜ esitas ........ maksekäsu kiirmenetluse avalduse ........ vastu võla nõudes. .......... esitas vastuväite ning nõue anti vastavalt tsiviilkohtumenetluse seadustiku (TsMS) § 486 lg 1 p-le 1 16.03.2018 määrusega üle kohtunikule asja menetlemise jätkamiseks hagimenetluses.

.........kirjaga kohustas kohus avaldajat esitama oma nõude ja põhjendama seda hagiavaldusele ettenähtud vormis ning vajadusel tasuma täiendavat riigilõivu 14 päeva jooksul alates kirja kättetoimetamisest. Hageja esindaja sai kohtu kirja kätte........., nõuet hagiavalduse vormis ei esitanud.

TsMS § 487 lg 1 kohaselt asja hagimenetluse korras menetlev kohus kohustab avaldajat esitama oma nõude ja põhjendama seda hagiavaldusele ettenähtud vormis 14 päeva jooksul, kui maksekäsu kiirmenetluse avaldus ei vasta hagiavalduse nõuetele. Vastavalt TsMS § 487 lg-le 3 kui avaldaja ei esita nõude põhjendust õigel ajal, keeldub kohus määrusega hagi menetlusse võtmast. Eeltoodu alusel keeldub kohus hagiavaldust menetlusse võtmast.
 
kiil 05. mai 2018, kl 00.19
kas asi on siis niimoodi... et.. - kuna kohus seda teemasse ei võtnud, siis..kuhu mu Bondora võlg siis läheb?
Kas saab minna niimoodi otse kohtutäiturile nõudmiseks? Ja ometigi ju kohtutäituriga on võimalik saavutada kokkulepe? Ei lähe kohe sissetulekute ja varade kallale?
 
lori-loori 06. mai 2018, kl 04.59
Kohtutäituriga reeglina võlgnik midagi kokku leppida ei saa, kokkuleppeid saab teha ainult võlausaldaja nõusolekul.Teie puhul kui kohus lükkas hagi tagasi siis ei ole olemas kehtivat kohtuotsust ja pole midagi kohtutäiturile täitmiseks anda. Hetkel ei kohusta seda võlga miski maksma aga kui ise teate et võlg on olemas ja suur soov see ära tasuda siis pöörduge võlausaldaja poole. Ma ennustan aga ette et ilmselt hakkavad teid pommitama sellesama nõudega inkassofirmad. Sama skeemi kasutas kunagi Creditmarket, jättis hagimenetluses riigilõivu maksmata, võla nõuetekohaselt põhjendamata, hagi lükatakse kohtust tagasi ja siis müüsakse selliseid nõudeid inkassofirmadele või muudele sarnastele parasiitidele kes kokkuostetud võlanõetelt loodavad kerget raha teenida. Nõudesummad kergitatakse mitmekordseks ja üritatakse teid hirmutada seda ära maksma.
 
adv 06. mai 2018, kl 19.13
Kohtutäitur ei algata täitemenetlust suvaliselt. Kohtutäitur täidab näiteks jõustunud või viivitamata täitmisele kuuluvaid kohtulahendeid. Bondoral otsust sinu vastu ei ole, kuna Bondora nõuet ei võetud menetlusse. See ei ole sama, mis hagi rahuldamata jätmine.

Tsiviilkohtu menetluse seadustiku § 372 lg 6: Kui kohus keeldub hagiavaldust menetlusse võtmast ja tagastab selle määrusega, loetakse, et avaldust ei ole esitatud ja et hagi ei ole olnud kohtu menetluses.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!