Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Kuidas saada lahti täisealisest.
 
Elu 08. mai 2018, kl 05.57
Tahaks oma väiksema lapsega rahus elada. Sooviks kuidagi kodust välja saada 30le lähenev poeg, kes ei tunne mingit huvi millegi vastu. On määratud puue mõned aastad tagasi. Välja näeb normaalne ja polegi nagu midagi viga kui regulaarselt rohtusid võtab. Ainus huvi on arvutis istumine ja suitsetamine. Kuidas selline oma elule saada või kuidas ta meie elust välja saada. Palun halvustavaid vastuseid mitte saata. Oleme siin niigi pinges ja magamata sellise elu pärast.
 
seadused 08. mai 2018, kl 07.44
uuri seadusi, pöördu kov sotsiaaltöötaja poole abi saamiseks. Puue, mis liiki, kui suur, kas ohustab end või teisi. suitsetamine ju ka väiksemale ohtlik. Püüa saada talle eestkostja ja siis edasi saab ehk kusagile teenusele või eraldi elama
 
Võiksid 08. mai 2018, kl 07.46
elamispinna maha müüa ja väiksema lapsega uue pinna hankida.
 
nooh 08. mai 2018, kl 10.47
Ära talle enam raha anna. Kes interneti, korteri, riiete, suitusde ja toidu eest maksab? Ilmselt sina. Tee talle selgeks, et edaspidi maksab oma asjade eest ise või on ilma. Kuni sina tal kõik kulud kinni maksad, ei hakkagi ta ennast liigutama, pole ju põhjust.
 
sama kogemusega kokku puutunud 08. mai 2018, kl 13.54
Oleneb, milline puu pojale määratud. Ja kas on ka puudulik töövõime?
Kui töövõime osaline, siis peaks ta ju tööd otsima..... Muidu vist töövõimetoetust ei maksta. Või mille eest ta sigarette ostab?
Kui aga täielik töövõimetus, siis tuleks talle taotleda eestkostja omavalitsusest ja ta oma elamispinnalt välja kirjutada. Lihtsalt rääkida kohalikus sotsiaalosakonnas, et ta takistab teie elu, sealhulgas alaealise venna oma. Ja et temaga ei ole võimalik hakkama saada ning te ei suuda tema eest vastutada.
See tee on pikk ja okkaline, aga minul õnnestus.
 
Elu 08. mai 2018, kl 18.36
Tal on 80% töövõimetust, füüsiliselt terve. Seega oma suitsud ja selle vähese, mis talle vaja, saab sellest sissetulekust. Ise ta muidugi rahadega ei tegele. Vahel mõne euri taskuraha ainult saab. Suitsu annan ka päeva kaupa. Ei huvitu üldse tulevikust ega tööle minekust.
 
Aga 09. mai 2018, kl 06.52
taoline ju ei suudagi üksinda eksisteerida? Sinu hooldada surmani.
 
asi on väga segane 09. mai 2018, kl 13.41
Kuule - enam ei ole mingeid töövõimetuse protsente! Praegu on inimene kas töövõimeline, osaliselt töövõimeline või töövõimetu.
Ja mis puudest sa rääkisid? On siis puue või ei ole?
Kui ise rahadega ei tegele, siis ... miks talle suitsuraha antakse? Milleks ta suitsetama peaks? Selle toetuse eest saab süüa ja riideid, ravimeid ka. Ei sigarette küll haigele inimesele tarvis pole.
Kes maksab interneti eest? Kui ei taheta, et ta arvutis istub, siis - kaabel välja ja istumisel lõpp.
Ja kuidas ta üleüldse seda töövõimetoetust saab, kui töötukassas arvel ei ole.

See lugu on segane ja palju on ütlemata.....
 
Elu 10. mai 2018, kl 08.53
Siis olid seadused teised kui ta selle 80%sai. Selle aeg saab ka peagi läbi, ei kujuta ette, mis edasi saab. Töötuna arvele ta võttis minu käsul paariks kuuks. Siis teatas, et võttis ennast arvelt maha. Suitsetamise ja internetiga jah, mina pigistas ta hüved nii koomale kui võimalik, aga kahjuks on üks inimene, kes teda hullult kaitseb ega lase tal millestki puudust tunda. See on tema vanaema, kes poputab teda nii kuidas jaksab ja temaga juba vaielda ei ole võimalik, see ajaks hulluks. Viimase tüli peale poisiga tegi mu süda 156 lööki minutis. Seepeale kandsin vanaema arvele raha ja saatsin ta sinna. Aga tulevikule mõeldes tuleks ikkagi muu lahendus leida.
 
no selge! 10. mai 2018, kl 08.57
Eks siis jätkake samas vaimus. Ja pole mõtet haliseda, kui midagi ette võtta ei tahetagi. Las poiss looderdab ja suitsetab edasi, teie aga kandke selleks raha vanaema arvele. Ju see teile meeldib, vastasel juhul te nii ei käituks.
 
jälle üks selline 10. mai 2018, kl 09.38
kuidas saab olla nii? kuidas saab see suitsuraha sinu kätte? mille eest pojakene süüa ostab? ostad talle süüa ja riideid? selline rumal ema ei lasegi lapsel täiskasvanuks saada, läheb veel viimati oma elu elama. sa mine otsi abi, ravi kõigepealt ennast terveks, ela ise ja lase teisel elada, küll poeg ka siis paraneb.
 
Elu 10. mai 2018, kl 10.49
Ma tahaks selle inimese kuskile ära paigutada ja oma elu elada, aga nii kaua kui vanaema olemas on...talle vastuhakk on võimatu.
 
Elu 10. mai 2018, kl 11.11
Ta saab oma 80%ga toetust ja loomulikult on pangakaart minu käes. St, mina oma palgast tema peale ei kuluta. Tahaks rahus elada ja tast kuidagi vananeda. Oleme siin kõik pinges ja pole nagu hingamisruumi. Aga jah, jäägu igale oma arvamus. Kel omal selliseid probleeme ei ole, ei saagi aru saada.
 
mis siin aru saada 10. mai 2018, kl 12.58
Ise olete oma elu keeruliseks elanud ja nüüd hädaldate. Vanaemale vastuhakk on võimatu - no anna mõistust! Kas tema on ka puudega?
 
teet 15. mai 2018, kl 15.36
kuhu sa oma lapse paigutada tahaksid?
 
lugeja 16. mai 2018, kl 10.04
Halb hakkab kui lugeda suuri õpetajaid, kes näevad sellist elu heal juhul vaid telekast. Kas poja puue on psüühilist laadi, skisofreenia? Kas Perekonnaseaduse järgi on sul kohustus poega hooldada? Kahjuks nõu anda ei oska, võin vaid kaasa tunda. Las ta olla vanaema juures, annab sulle vähemalt natuke puhkust.
 
Noniiii 16. mai 2018, kl 12.07
Kokkuvõttes - ise tegid, ise kannatad.
 
mul poeg 01. juuni 2018, kl 21.28
terve mõistusega,aga arvutis terved ööd ja klõbistab ,suitsu teeb küll aknal,aga ikkagi hais tuleb sisse,iga õhtu 10 purki õlut(mis kukuvad ka kolinal ümber),samas käib ka tööl . . . ((:
 
eks ta ole 02. juuni 2018, kl 18.29
No ja milles siis probleem on?
Terve mõistusega see pojake muidugi ei ole......
 
ega saagi 09. juuni 2018, kl 09.38
Täisealine, kel hullupuue ega sellest lahti saagi, sest ta ei saa iseendaga kunagi hakkama.Ma tean millest kirjutan ja ma autist ja keskeas ning ei tule iial oma eluga ise toime.See on haigusest ja inimest ennast ei tasu süüdistada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!