Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
küsimus lepingu kohta
 
mariliis 13. juuni 2018, kl 09.28
kui kaks isikut teevad omavahel notariaalse lepingu kui üks soovib oma kinnisvara nn. rendile anda tingimusel, et kui rendiperiood lõpeb, siis on maksja kinnisvara omanik, muidugi üleandmise kohta lõpus minnakse uuesti notarisse omandiõigust ümber vormistama.
milliste reaalsete ohtudega peaks rendileandja arvestama? kui teha punkt et kui rendileandja loobub lepingust ehk vahepeal ümber mõtleb, siis peab tagastama kogu äramakstud raha koheselt või kui rendilevõtja soovib loobuda ehk ümber mõtleb vahepeal, siis tema ei saa mingit raha tagasi. kas see läheks läbi?
lihtsalt mul seisab üks onn, mille eest maksan ka pangalaenu.
leidsin isiku, kes seda onni endale tahab, aga tal laenu võimalust pole kuid on nõus järelmaksu maksma.
vastaselt juhul onn laguneb, kuna keegi ei küta, ei hoolitse jne.
kas vastavat lepingut peaks koostama advokaat või notar?
 
niisiis 14. juuni 2018, kl 19.34
Lepingu võib koostada ükskõik kes, aga ametlikku jõudu omab selline leping ikka ainult siis, kui selle on kinnitanud notar. Ja kuna te notarist nagunii mööda ei pääse, siis esitage ka kõik sellised küsimused otse notarile. Saate kõige pädevamad vastused, mida saab ja mida ei saa lepingusse panna.
 
xy 15. juuni 2018, kl 01.19
Kaks jama varianti kokkusaanud. Üks kellel onn mida keegi küsitava hinna eest ei taha ja teine laenukõlbmatu järelmaksu soovija. 90% juhtudest lõppeb see sellega, et ostjast raha maksjat ja lõpuks päris ostjat ei saa. Seega soovitan lepingu teha nii, et kõik mis maksab jääb lõpuks sinule, kui ei osta. Kahjum võib muidugi tulla pärast sellest, et onn on pärast veel hullemas olukorras kui praegu. Oleneb muidugi ka sellest, kui kaua lased tal seal kummi venitada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!