Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Lapsehoolduspuhkuselt tagasi vana palga peale, kui vahepeal oli palgatõus
 
Tubli naine 12. juuli 2018, kl 01.49
Naasin lapsehoolduspuhkuselt tööle. Töö pole midagi keerulist, kõik on sama ja paari päevaga elasin uuesti sisse. Meil on uued töötajad, keda ikka aitan ja õpetan. Nemad on siis katseajaga tööl ja kui nüüd paari kuu pärast katseaeg läbi saab, siis nende palk tõuseb.
Asi selles, et vahepeal, kui ära olin, on palk tõusnud. Mina jätkan aga vana lepinguga. Minu praegune palk on katseaja palgaga võrdne. Teised vanad olijad saavad rohkem. Minu tasu jääks siis paari kuu pärast väiksemaks, kui neil praegustel katseajaga töötajatel, kelle oskused ei ole minu oskuste ja kogemustega veel võrdväärsedki. Juhataja ütles, et vaatame, äkki aasta lõpus tõstetakse ka minu palka. Vabanduseks see, et ma olen nii kaua (3a) eemal olnud. Töö ei ole aga mingi raketiteadus!
Kuidagi ei tundu loogiline see palga asi mulle! Kas nii võib? TLS §18 (5)?
Olen ausaltäeldes väga solvunud ja ei taha enam kedagi uut aidata ega juhendada.
 
Mees 12. juuli 2018, kl 22.53
Vaheta tööandjat.
 
:-D 13. juuli 2018, kl 09.16
kas su töötingimused on siis halvenenud või on teistel tingimused paranenud? Töötasu on kokkulepitud töölepingus ja TL muutmine on kahepoolne. Mille eest teistel palka on tõstetud? VÕibolla on nad mingeid oskusi lisaks omandanud, vms. 3 a on pikk aeg ja su oskused võivad tõesti vananenud olla. Võimatu niimoodi midagi vastata. Kui sul lepingus pole kohustust kedagi juhendada või õpetada, siis sa ei peagi seda tegema. Juhendamise eest võid lisatasu küsida, kui teed seda tasuta, siis on see sinu valik. Kohustust pole tasuta tööd teha.
 
Tubli naine 13. juuli 2018, kl 13.34
Kollektiivselt tõsteti palka teistel. Töövaldkond on klienditeenindus ja muutunud pole vahepeal midagi.
 
ametnik olen 13. juuli 2018, kl 21.52
Kui sul on teistega täpselt samad tööülesanded ja ametinimetus, siis on sul õigus ka samasuurele palgale
st
saada vahepeal muutunud(suurenenud) palka.

Alus
TLS
§ 18
(5) Rasedus- ja sünnituspuhkuse lõppemisel on naisel õigus kasutada paranenud töötingimusi, millele tal oleks tekkinud õigus äraoleku ajal.

st ka suurem palk.
nformeeri tööandjat, kui ta seda ei tea.
 
themis 16. juuli 2018, kl 07.43
Ära lase end tööandjal ära lollitada sõnumiga, et tulevikus vaatame...Nad näevad, et inimene kardab ja lepib ükskõik millise tööandjapoolse ettepanekuga. Neid "hiljem vaatame" käijakse välja lootusega, et saab kõrvale viilida töötajale õiglase palga maksmisest. Ole konkreetne ning lao tööandjale välja missugused on seadused ja mida sa ootab tööandjalt. Kui seadus kohustab maksma vahepeal tõusnud palka siis ähvarda kohtusse pöördumisega. Kuna su töö on niisugune siis leiad kindlasti uue koha kui tööandja sind otsitud põhjusega vallandab. Sellisel puhul peaks juba kohtu ja miks mitte ka ajakirjanduse poole pöördumine olema tungivalt vajalik.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!