Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
andke nõu, jagage hoiatusi, kiitke-laitke
 
aino 16. november 2018, kl 21.22
mul on väike kinnisvara eestimaa äärealadel. selle objekti peal on mul pangalaen, mida on maksta veel ümarguselt 20 aastat. seal kandis on seda kinnisvara äärmiselt raske müüa, sest kinnisvara on vana, iga aastaga järjest laguneb jne. minust on see objekt nii kaugel, et pean pool päeva reisima et kohale jõuda üldse. olen asja kaalunud siia ja sinna. nüüdseks olen leidnud samas kohas elava isiku, kes hea meelega elaks seal ise. kes hooldaks ja toimetaks, mida ta on minu palvel ka teinud siiani kenasti mitu aastat juba. mida arvate mõttest et peaks koostama mingi omavahelise lepingu, et tema maksab mulle iga kuu summa, mina maksan sellest summast oma laenumakse. see maksmine annab talle õiguse seal elada ja toimetada. kas pöörduda selle murega notari poole, kes aitaks koostada vastava dokumendi? tollele inimesele laenu pangast ei anta, töökohta väga raske leida. mulle maksaks pere -eelarvest, mis tänu abikaasa ja laste panusele on piisav. olen kaalutlenud siitpoolt ja sealtpoolt. võimalus et saan endale kaela puuküürniku, ei heiduta mind isegi. mind heidutab see, et pean maksma selle maja eest, pean hooldamas käima ja ripub kaelas kui veskikivi. müük tuleks kõne alla mingi 5 aasta jooksul, kuid summas, mis jääb minu võlale pangas alla umbes 3 korda. kas minna seda teed et pigem varblane peos kui tuvi katusel või lähevad probleemid veel suuremaks kui mul praegu on ... andke head nõu. kuidas saab tema kindluse, et ma teda ei peta ja suvalisel momendil välja ei tõsta, kuidas saan mina kindluse, et kuni maksab on kõik OK. see tähendab hooldab maja ja tegutseb seal. ei ole viinaviskaja, tundub olema hästi töökas. seni on teinud palju asju, mida pole palutud, aga mis ilmselgelt on vajanud tegemist.
soni 17. november 2018, kl 10.24
Kindluse annab notariaalne leping hoone omaniku ja kasutaja (rentniku) vahel.
Enne notari juurde minekut tuleb omavahel kooskõlastada lepingu olulised punktid ja notari juurde minna juba sisulise kokkuleppe vormistamiseks.
 
aino 17. november 2018, kl 12.54
aga kas minu mõtete suund on üldse õige. st. tahan tekkinud olukorrast võimalikult väikeste kulutustega välja tulla ning et oleks kergem elada. kui suur on tõenäosus et satun - kasutades jälle head eesti keele väljendit - vihma käest räästa alla ?? mulle on siiani ikka alati toonitatud et notari lepinguga võib sealsamuses teist otsa pühkida. et leping mis on koostatud meie kahe vahel või notari juures, mitte mingit vahet ei ole. kui miski ei meeldi ja kokkuleppele ei saa, siis asju arutab ainult kohus. ükskõik kumma lepinguga tegemist on. miks ma siis üldse peaksin notarisse minema ja talle veel omakorda mitteväikest raha välja käima peaksin. kuidas sellega siis on, kas notari leping on "kõvem" kui meie omavahel tehtud leping. tunnistajate juuresolekul näiteks.
 
sebra 17. november 2018, kl 15.04
Ma arvan, et notar oskab lihtsalt nõu anda, mida lepingusse kirjutada, et kindlam oleks..
 
rellu 17. november 2018, kl 18.56
kõik kinnisasjaga seotud kokkulepped ja tehingud ainult notaris tehakse. kirjutad et pangalaen alles. siis on üheks osapooleks ka pank. ei hakka pank sul koju tunnistajate juuresolekul mitte tulema
Maaks 19. november 2018, kl 09.12
Miks eluruumi üürilepingusse üldse notarit vaja on? See ju täiesti triviaalne dokument. Kui ise internetist ei suuda lepingu blanki leida, siis kohalik kinnisvarafirma teeks selle ära kindlasti lihtsamalt kui notar.
https://www.bing.com/search?q=eluruumi+...
Ja leping kirjutage ikka alla id-kaardiga, et pärast poleks kellegil kobinat, et see pole minu allkiri jne. :-)
Ja ära kindlustust unusta.
 
aino 19. november 2018, kl 22.31
õigus küll jah. tuleb teha tavaline üürileping ja asi vosem. hea nõu on ikka hea.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!