Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Lahusvara vabaabielus
 
Karlsson 12. veebruar 2019, kl 19.21
Kas keegi teab analoogilist juhtumit või oskab muidu soovitada midagi mehele, kellel on üksinda omandis väärtuslik eluase, millega seoses on veel pisut pangalaenu tasuda. Kui see mees alustab vabaabielulist kooselu naisega, kellel ei olnud varasemast mingit vara, siis kas peale mõneaastasele kooselule järgnevat laialiminekut loetakse mehe väärtuslik vara seltsingu varaks ja panused võrdseteks ning naisel tekib nõudeõigus poolele mehe kallist kinnisvarast? Kui ma loen materjale nende teemade kohta, siis just nii tundubki, et Võlaõigusseadus loeb panused võrdseteks. Seaduse mõte olevat nõrgema kaitsimine aga siin tehakse pigem mehele lakki vaid. Kas keegi teab lahendust, kuidas selline mees saaks ennast ebaõigluse eest kaitsta? Kuidas selline mees saaks üldse vabaabielu alustada ilma poolest varast ilma jäämata? Üks lahendus, mis silma paistis oli, et parem kui vara ei oleks eluaseme vormis ja parem müüks selle maha ja hoiaks vara mingis muus vormis, kuhu naine ei saaks nii 'võrdseid' panuseid teha, näiteks metsana või kullas?
 
Karlsson 12. veebruar 2019, kl 19.21
JOKK tundub ka see, kui mees üüriks oma kodu välja koliks naise juurde elama. Aga milleks selline tsirkus???
 
ametnik olen 13. veebruar 2019, kl 10.05
Ei, lahusvara ei muutu ühisvaraks lihtsalt seetõttu, et sinna veel keegi elama kolib.

See seltsing on üks väga raskesti tõestatav asi isegi mitukümmend aastat koos elanud elukaaslaste puhul (n minu tädi kolis varatuna välja majast, mis oli tema koduks üle 20 aasta...aga oli tema elukaaslasele kingitud), ei õnnestunud mingit seltsingule kuuluvat vara osa tõestada.
Kaasa sai vaid esemed, mille ostu õnnestus tõestada (voodi eest oli maksnud oma pangakaardiga ja arvuti saanud sugulaselt kingituseks jne) + isiklikud asjad st riided, jalanõud, kosmeetika...

Aga soovitan abielluda ja valida varalahususe, siis pole kindlasti selle eluasemega mingit muret.
 
nii ongi! 13. veebruar 2019, kl 13.42
Kui tahate, et teile kehtiks sama seadus, mis abielus olijatele, siis tulebki abielluda. Mis elukas on üleüldse see "vabaabielu"? Abielu on seadustatud kooselu. Kuidas saab olla korraga vaba seadustatud kooselu? Kooselu on kas vaba või seadustatud, mitte mõlemad üheaegselt.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!