Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
ühistu ja korteriomanik
 
marleen 19. märts 2019, kl 08.17
meie ühistu on ühe korteriomanikuga hädas. koosolekutele ei ilmu, kohapeal ei ela. sisse on kirjutatud üks, aga maksab teine. ükskõik mida on vaja majas otsustada, tema osa ei võta või kui kirjadele vastabki, siis ainult toonis, et tema ei ole nõus jne jne. ma muidugi ei tea, kui kõik ülejäänud on muutustega nõus ja ainult tema on vastu, siis vist ikkagi tehakse vajalik asi ära. aga ühistu kaalub tõsiselt tema korteri sundvõõrandamist, aga mina kõrvalt kiibitsejana tahaks nüüd teada, kas tõesti on selline asi võimalik? minu arust seni, kuni ta kenasti maksab, seni ei saa temast seaduslikult kuidagi lahti. ühistu on valmis isegi kohtusse minema. kas keegi viskaks paar rida, kas on sellel seaduslikku jõudu, sellise korteriomaniku korralekutsumiseks või ei ole???
 
ametnik olen 19. märts 2019, kl 09.36
Koosolekutel osalemine ega ammugi kohal elamine pole korteriomanikule kohustuslik. samuti pole oluline, kes ja milliselt arvelt maksab ühistule, oluline on, et on maksatud kõik esitatud arved.
Ei pea ta teistele korteriomanikele või KÜ juhatusele meeldima. Oluline on, et täidab oma kohustused ja ei ohusta teie kõigi vara.

Kui teil pole sellele korteriomanikule muid etteheiteid (maksud maksmata, korteris toimuvad korrarikkumised, midagi lekib, korter on s.tta või prügi täisvms) siis antud hetkel puudub küll igasugune alus alustada korteri sundvõõrandamist.
Ise olen KÜ juhatuse liikmena teinud protsessi läbi- meil oli tegu hiigelvõlaga ühistu ees ja korter müüdigi maha.
 
Kuseviinerilakkujale 19. märts 2019, kl 12.47
ametnik olen Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Koosolekutel osalemine ega ammugi kohal elamine po
> le korteriomanikule kohustuslik. samuti pole oluli
> ne, kes ja milliselt arvelt maksab ühistule, oluli
> ne on, et on maksatud kõik esitatud arved.
> Ei p
> ea ta teistele korteriomanikele või KÜ juhatusele
> meeldima. Oluline on, et täidab oma kohustused ja
> ei ohusta teie kõigi vara.
>
> Kui teil pole se
> llele korteriomanikule muid etteheiteid (maksud ma
> ksmata, korteris toimuvad korrarikkumised, midagi
> lekib, korter on s.tta või prügi täisvms) siis ant
> ud hetkel puudub küll igasugune alus alustada kort
> eri sundvõõrandamist.
> Ise olen KÜ juhatuse liik
> mena teinud protsessi läbi- meil oli tegu hiigelvõ
> laga ühistu ees ja korter müüdigi maha.

On mingi konkreetne põhjus ka miks sa jyst 15,37 otsustasid varitsuse korraldada koos oma käsilastega? Räägi lähemalt, millest selline valik tulenes?
 
Koll 19. märts 2019, kl 14.53
Meie 55 korteriga KÜ-s ilmub tavaliseld üldkoosolekule 13-15 korteriomanikku ja nii juba aastaid.
Maaks 21. märts 2019, kl 09.39
Otsuses võetakse vastu enamuse (50%+1) häältega tavaliselt, aga suurtes majades võib olla, et korduskoosolek on otsustusvõimeline ka siis kui kohal vähem kui 50% omanikke.
Ma kah oma vanas kodus ei käinud ühistu koosolekutel (144 korteriomandit), sest esimeseks koosolekuks ei saadud mitte kunagi kokku vajalikku hulka ja korduskooselekule tulid 30 venekeelset pensjonäri kes kõik kiunusid kui kallis kõik on ja kui odav kõik 30a tagasi oli :-)
Samas saadi majas kõik tööd justkui tehtud (parkla, fasaadid ja katus soojustatud, torud vahetatud jms.) - lihtsalt aktiivne ühistumutt oli :-)
 
kruvis logisevad või mis? 21. märts 2019, kl 13.41
Ei saa aru mitte, millisel põhjusel tahab Marleen korteriomanikku "korrale kutsuda". Millise kuritööga too siis on hakkama saanud? Tahaksin näha seda "ühistut", kes on valmis kohtusse minema.
Teemaalgatajal soovitaksin end kaineks magada ja siis mõelda, mida kirjutada ja kasüldse kirjutada.
 
marleen 05. aprill 2019, kl 11.51
mina ei kutsu kedagi korrale. mina kuulen, et meie ühistu võitleb temaga ja tahtsin kõrvalt lihtsalt teada, et kas tõesti annab ühistul midagi siin protsestida. meie ühistu tundub küll jah, et ei tea mis ära teeks, kui mõni inimene ei meeldi. otsitakse igasuguseid põhjuseid. ja nemad just nimelt soovivad minna kohtusse, et selline isik ei kõlba meie majas ja ühistus elama. aga mina elan ka sealsamas ühistus. tahtsin lihtsalt teada, kui seaduslik see ühistu soov on. aga tundub et pean ennast seal majas elamiseks väga hästi ette valmistama, sest sellised ullud võivad ka minu kallale varsti mingil põhjusel kippuda
 
mhhh 07. aprill 2019, kl 00.30
aga las nad siis proovivad ära selle kohtusse mineku. Kui asjaolud on sellised nagu siin kirjas, siis ei võta ükski kohus neid isegi jutule.
Mida sul küll karta peaks olema? Kui võlgu ei ole ja muidu kuidagi teistele ohtlik ei ole, siis pole küll mingit alust, miks keegi su omandi kallale võiks kippuda. Mingid imbetsillid teil seal juhtimas või?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!