Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
ühistu soovid vaatamata vastuseisule
 
korteriomanik 03. aprill 2019, kl 12.35
kui ühistu on otsustanud võtta suure laenu, et maja remontida. mulle meeldiks küll see remont , aga minu korteris füüsiliselt midagi ei muutuks, ainult maja läheks visuaalselt ilusamaks. enamus töid puudutab ülemist korrust, katust ... millega minul alumisel pole miskit pistmist justkui. kui mulle on ette teada, et sellise laenukoormusega mina hakkama ei saa, kas pigem siis peaksin koheselt välja kolima st. püüdma oma kodu maha müüa? kuna mul on see korter naguni eluasemelaenuga ostetud ja seda on maksta veel 20 aastat, siis kui ühistu võtab remondilaenu ja seda tuleb ka maksta 20 aastat ja see on isegi suurem kui mu eluasemelaen praegu, lisaks pean olema võimeline maksma ka oma kulutused kinni ... kas mul juriidilisest kohast vaadatuna on ka mingeid õiguseid vastu hakata? kuigi on ette teada, et meil enamus soovib seda remonti ja vähemus võib ju vastu olla. ikka tehakse ära. ma olen kindel, kuna meil selline natuke inimvaenulik ühistu, siis nad võivad juba ühekuulise võlgnevuse korral hakata nõudma minu elamise sundvõõrandamist. seega ma ei tahaks seni oodata. aga teha nagu mul siis midagi ei olegi õigust. ainult maksta ja suu pidada või mitte maksta ja välja kolida?
 
:))) 04. aprill 2019, kl 10.49
Ühistus on kõigil samad õigused - hääletada või hääletamata jätta. Poolt või vastu. Sul on õigus vastu hääletada. Kui enamus hääletab poolt, siis peavad vastuhääletajad sellega leppima. Poleks ju õiglane kui vähemuse vastuseisu tõttu enamuse soovid ei täituks.
Mulle tundub, et sa veidi muretsed oma rahalise seisu asjus üle. Kui ühistu võetav remondilaen ongi suurem kui sinu isiklik eluasemelaen, siis hea asi on see, et seda remondilaenu ei pea sa ju üksinda maksma erinevalt oma korteri ostuks võetud laenust. Kui remondilaen maja peale ära jagada, siis ühes kuus korteri kohta makstav summa ei tule mitte ligilähedalegi sinu praegusele eluasemelaenu maksele.
Välja kolida st korteri maha müüa võid ju ka, eriti kui sul on mingeid muid objektiivseid põhjuseid elukoha vahetuseks. Kui soovid seda teha siiski ainult põhjusel, et ei taha/jaksa ühistu arveid maksta, siis soovitan korteri müügikuulutus panna üles alles pärast maja remonti. Ilusama välimusega maja = rohkem huvilisi ja potensiaalselt parem müügihind. Tõenäoliselt remondilaenu makse sinu uut korteriomanikku ei hirmuta niivõrd kui sind. Hirmul on suuuuuured, aga ilusad, silmad :))))
 
mhhh 05. aprill 2019, kl 11.32
See on küll imelik suhtumine, et kui ühistu soovib remontida maja, siis on tegemist inimvaenuliku ühistuga.
Äkki paned psühhiaatrile aja kinni, ükski normaalne inimene ei hakka sõrgu vastu ajama, kui tema vara parendatakse.
 
korteriomanik 05. aprill 2019, kl 11.36
no asi selles ongi, et minu praegune eluaseme laenu kuumaks on väiksem kui ühistu võetav remondi kuumaks. õnnetuseks on mul jäänud oma laenu maksta 20 aastat, ja kuuldavasti ka ühistu saab laenu 20 aastaks. ja minu korteriosa suurust remondilaenu pean üksi maksma. lisaks kommunaalid, mis teeb tsirka 300 ja peale ka iga kuu makseks kokku
 
korteriomanik 05. aprill 2019, kl 11.39
lähema 20 aasta jooksul, kui remont algab, ei osta mult seda korterit küll keegi, teades et saab endale koheselt kohustuse 20 aastat veel maksta. samas kui ma korteri kohe täna panen müüki, siis samuti olen kohustatud ütlema et maja võtab laenu 20 aastaks ja kuumakse minu korteri peale on selline . kes teda siis ostab.
 
korteriomanik 05. aprill 2019, kl 11.44
minu korteris on mitmed probleemid, mida ei paranda see kavandatav remont. elan 1. korrusel, mul suva, et remonditakse katust. maja on külm, põrandatest uhab külma sisse, kelder upub. nende probleemidega ei kavatse keegi tegeleda. mind ausalt ei huvita mis värvi minu maja on, kui ta jääb endiselt külmaks ja kui mu kartulid upuvad vees. mis puutub siia psühhiaater? pangu parem korrektne välisuks, praegune kukub kohe varsti eest ära, tehku korda kuurid, mis samamoodi katused lasevad meeletult läbi, aga ei. ühistu juhatus elab teisel korrusel ja nemad tahavad teha katuse ja soojustada pööningu kõigi meie arvelt hoopis. ja minu vastuseis ei loe midagi. sest meid on kolm, kes me vastu oleme, aga poolt on rohkem ,seega ikka tehakse ja ikka pean ka mina maksma. nagu surnud siga.
 
???? 07. aprill 2019, kl 00.35
algul kirjutad, et tahetakse remontida katust ja nüüd kirjutad, et katused lasevad läbi?? Et siis mida sa nagu tahad? Kui katus läseb läbi, siis tulebki seda remontida ju või mida? Ega ikka ei ole esimese korruse elanikul suva, kas katus on korras või mitte. Kui katus omadega läbi on, siis on varsti kogu maja omadega läbi.
No ja see jutt, et ühistu laenu tagasimakse igale korteriomanikule on suurem kui isiklik laenumakse, no see jutt ei ole usutav. Mitukümmend miljonit seda laenu siis võetakse?
 
tegelikult ka 07. aprill 2019, kl 21.12
Tegelikult on korteriomaniku jutus tõetera olemas.
Ka meie majas nõudis KÜ juhtkond, et soojustataks laenuga otsaseinu, sest nende korterid olla külmad. Oli ka vastuhääli, aga no nende soov jäi peale.Nüüd on otsaseinad soojustatud, juhtide korterid on soojad ja nad nõuavad, et maja keskkütet keerataks jahedamaks, sest neil olla nüüd palav. No eks keeratigi. Aga mina maksan nende otsaseinte laenu ja elan jahedas korteris, sest sakstel on palav. Millist kasu ma sellest laenust siis sain? Ainult maksed. Minu korter on kõige kõrgemal korrusel, katus jahutab omajagu, aga alumiste korterite omanikud ei ole katuse soojustamisest huvitatud. Nii et.....
 
hm 08. aprill 2019, kl 15.50
hea suhtumine küll - et katuse remondi peaksid maksma vaid viimase korruse elanikud, kuna läbijooksev katus 1 korrust ei huvita. Kuigi vett läbilaskev katus mädandab ju tervet maja. Ma ei saa sedasi remotida - et las jookseb katus läbi, minul on 1 korrusel kuiv olla. Otsaseinte soojustamine soojustab ka suure osas majast ära - külmakaod jäävad väiksemaks. sama efekt on ka katuse soojustamisel.
 
tegelikult ka 08. aprill 2019, kl 17.03
Otsaseinte soojustamisel jäid ehk otsmiste korterite külmakaod tõesti väiksemaks - ega nad muidu palavust kurda. Minu korter on maja keskel viimasel korrusel ja siin küll mingit mõju ei ole peale selle, et nüüd on radikad jahedamaks sätitud ja pean elektriga juurde kütma. Nii et ei maksa siin rääkida', et kogu majal sellest kasu.
 
korteriomanik 03. juuni 2019, kl 10.49
kirjutasin täpselt nii nagu on. minu korteri eluasemelaenu kuumaks on 106 eurot kuus mida siis maksta veel 20 aastat. sellel aastal võetakse peale maja remondilaen, kuna meil pisike maja siis korterite suuruse järgi jaotati ära ka remondilaenumaksed järgnevaks 20 aastaks. remondilaenu makse summa igas kuus on 185 eurot ja lisanduvad kommunaalid kuskil 40 eurot. seega minu jaoks täiesti absurdne olukord. laen on suur ja intress muidugi viimase peal kõrge, aga kuna juhatuse leidis ainukese panga, kes oli nõus laenu andma, siis see pank küsib ka kõrget intressi ja meie juhatus oli sellega nõus ja rääkisid ära ka enamuse majaelanikest. aga üksikud ja pensionärid olid vastu, kuid peavad siiski kas maksma või välja kolima. ja kumbki variant ei tule kõne alla paljudel. mis siis teha annaks?? suu pidada ja edasi teenida?? väga nõme olukord igatahes. kirjutasin jah et katus laseb läbi, aga mitte maja katus vaid kuuride katused. aga remontima hakatakse maja, kuna ühistu juhatus elab teisel korrusel ja nemad tahavad endale parimaid tingimusi, seega põhisumma läheb katuse väljavahetamiseks , kuigi seda vajadust üldse ei ole ja pööningu soojustamiseks , kuigi pööning on maja ehitamisest saadik seisnud tühi ja kasutamata, seal on must ja kole ja selle kordategemine ei anna meie majale mitte midagi juurde. ainult välise efekti, aga korterite hind ei tõuse kindlasti peale maja remonti sedavõrd et remondihind + minu eluasemelaen annaks kokku korteri müügihinna. laen + remont koos oleks kuskil 50 tuhat, aga selles piirkonnas müüakse kortereid hetkel 15-20 tuhandega üldse isegi kui on korras maja ja toimiv ühistu. seega , millest minul sellest kavadatavast majaremondist esimesel korrusel mitte mingit kasu ei ole ega saagi olema. olen tagasi saatnud kolm huvilist, kes kalkuleerisid et kui nad võtavad peale korteriostmist enda peale ka remondilaenu, siis tuleb korteri hind liiga kõrge ... seega ei saa ma ka müüa. räägin konkreetselt enda eest, aga maja vanakesed on käinud mulle kurtmas, et ka nemad on oma maksetega praegugi hädas. aga enamus otsustas jah ja nii meie ülejäänud oleme varsti võlavangas ja seda üldse mitte oma vabalt tahtel vaid pealepressitud laenu pärast. eesti riik on ikka väga vilets, kui selliseid asju tohib juhtuda lasta
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!