Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Töövõtulepinguga koondamine
 
Küsijapihta.... 27. mai 2019, kl 19.30
Otsisin mina ja otsisin, kuid kusagilt netist ei leidnud oma küsimusle vastust.
Olen tähtajatu töövõtulepinguga tööl olnud 180 päeva. Kui töövõtja otsustab mind koondada, kas seaduse järgi võib ta seda teha päevapealt? Ja kuidas on asjad töövõtulepinguga töötukassas, kui jään töötuks?
 
noh 28. mai 2019, kl 09.18
Sul on asjad segi nagu puder ja kapsad. Töövõtulepinguga on töövõtja ja töö tellija. Sina oled töövõtja, kuidas sa iseennast küll koondad? Pealegi, töövõtulepingu puhul ei ole olemas sellist asja nagu koondamine. Töövõtuleping lõpetatakse vastavalt sellele, mis kokku on lepitud või seaduses toodud alustel. Töövõtulepingule kehtib Võlaõigusseadus, mitte Töölepinguseadus. Kui oled andnud põhjust lepingu lõpetamiseks, siis seda kindlasti tehakse, aga koondamisest ära küll unista.
Töötukassas saad ennast arvele võtta, aga kas töötuskindlustushüvitist taotleda saad, seda küll ei ole võimalik olemasolevate andmete põhjal ennustada.
 
nuniii 22. juuni 2019, kl 09.33
Kui juhtub, et sinu Töövõtulepingus on vihje selle kohta, et teed tööd, kus allud tööandjale, kes kontrollib sinu tehtava töö aega võid ju vaidlustada lepingu olemust. Ntx, et ilmselt on tegu siiski töölepinguga. Sinu kirjas on vihjeid vähe, mis töö tegemiseks oled tööle võetud. Kui saad teha tööd nii, et pead ise aru selle üle, millal ja kui palju teed...peaasi, et töö tehtud oleks (teatav hulk vms) , siis on tegemist töövõtulepinguga oma sisult. Kui sa seda otsustada ei saa, millal teha...jne..st on fikseeritud ntx tööaeg ja muu sarnane, siis on ilmselt tegu varjatud kujul töölepinguga.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!