Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
korteriühistu ja minu õigused
 
marleen 03. juuni 2019, kl 10.34
mis on minul võimalik punnida korteriühistule vastu kui meil omavahel absuutselt igasugune klapp puudub. ma tunnen et mulle tehakse liiga, aga välja kolida ma hetkel veel ei saa.
kõigega noritakse, küll ei ole ühiskoridor pestud nii puhtaks nagu ühistu juhatusele meeldiks, küll viskab mõni tuttavatest suitsukoni sinna, kus EI OLE koni koht, siis tehakse iga paari nädala takka koosolekuid, kus toimub minu arvates mõtetu pläkutamine, kust ma osa võtta ei soovi. siis kui näiteks tulevad puud ja ma ei jaksa neid paari päevaga kuuri alla tassida, siis muru saab seal all natuke kahjustada ja siis kohe jälle käiakse ja ähvardatakse, et korista oma puud, et meie muru on rikutud ja sina pead muretsema nüüd uue muruseemne ja puha .... jne jne. fantaasiat neil jätkub. siis ähvardatakse mind igasuguste sanktsioonidega kuna kommunaalide eest tasumise arve tähtajast on mul keeruline kinni pidada, ikka lähevad mõned päevad üle ... kas neil on võimalik peale viiviste arvestamise mind selle kõige pärast kohustada või trahvida või mis iganes? ja kuidas mina saaks neile käru keerata, kui väga tahaks, aga nii, et nemad mulle midagi teha ei saaks? meil on tüüppõhikiri nagu igal teisel korteriühistul. meil ei ole suur maja üldse. mina tahan teada, mida ma olen kohustatud täitma väga punktuaalselt ja millele võiksin vilistada! kas neil on õigus nõuda, et ma pean nendest mõtetutest koosviibimistest osa võtma. nagunii tehakse kõik otsused häälteenamusega ja minu hääl ei vii positiivset otsust tasakaalust välja nagunii. ühe korteri asjus, kes ka mitte kunagi ei käi koosolekutel, nende kohta nad kavatsevad algatada sundväljatõstmise kohtu kaudu. ma olen suht kindel et varsti on järg minu käes. kas maksmisega hilinemine ja muud minu nn. "üleastumised" võib anda nende soovile juriidilise jõu??
 
noo 04. juuni 2019, kl 10.50
koosolekutel käimine ei ole kohustus, mille täitmata jätmise eest saaks kedagi sundkorras välja tõsta. Küll on kohtuslik täita muid ühiselu reegleid - maksta arved õigeks ajaks, mitte jätta oma kraami teistele jalgu vedelema pikemaks ajaks, mitte loopida oma prahti laiali jne. jne. Seega korrigeeri oma käitumist, mitte ära mõtle lolluste peale, kuidas hakata kellelegi kätte maksma oma enda tegematajätmiste eest.
 
marleen 04. juuni 2019, kl 11.40
mina ei ole kohustatud valvama endale külla tulnud võõraid isikuid, kas nemad meie õue midagi maha loobivad või mitte. kui see on isik kes tuleb minult midagi ostma ja siis viskab prügi maha ja ma näen teda esimest korda elus, siis ma tõesti ei pea vist jooksma kohe õue vaatama, et äkki ta viskas midagi , äkki ei visanud. eksole. aga majas on sellised nuhid kes vahivad ja kohe tulevad kaagutama. samuti kui ma elan üksi ja ma ei jaksa puid ära vedada paari päevaga, sest tervis ei luba seda ja teist, siis milleks vinguda. tulgu ja aidaku siis. aga ei. ühesõnaga see ei ole elu kui sedasi noritakse kogu aeg. ühistu või asi. koonduslaager pigem
 
noo 04. juuni 2019, kl 17.55
Hakkab kooruma.... Aga vat, kui sa oled rajanud majja omale müügipunkti, siis on sul ikka kohustus küll oma kundede järelt koristada. Kes seda siis tegema peaks? Teised majaelanikud? Mis nad on sul palgata teenijad või? Vaevalt sa oma müügitulusid teistega jagad ja oled sa üldse küsinud, kas nad on nõus, et sul korteris äri käib? Üldiselt peab sul selleks kõigi majaelanike nõusolek olema.
Kui sul tervis on nii kehv, et puid sisse vedada ei jaksa, siis telli korraga väiksem kogus või telli puud koos töömehega, kes need ka sisse veab. Ja ma arvan, et kui sa teisi ilusti palud ja ka tasu oled tehtud töö eest nõus maksma, siis on teised elanikud ka nõus selle töö ära tegema. Kuna sa kõigiga oled suutnud tülli minna (ja paistab, et põhjusi annad sa selleks piisavalt) siis tasuta sulle ilmselt keegi tõesti appi ei tule. Sinu suhtumine juba näitab, et alust sinuga norimiseks on enam kui küll.
 
no lmselgelt libateema 04. juuni 2019, kl 20.55
Nii lolli inimest ei saa olla!
 
marleen 06. juuni 2019, kl 11.35
mis müügipunkti ??? müün oma isiklikus tarbimises olnud ebavajalikke esemeid, millele ostja ise järgi tuleb. ja kui veel keegi ei tea, siis osta puid 1 või 2 ruumi kaupa tuleb oluliselt kallim kui näiteks 5 või 10 ruumi kaupa. ja erinevalt teistest, oskan mina arvutada ja oma vähest sissetulekut jagada nii et mulle oleks soodsam. ja kuna võõrad isikud ei tohi meie õues käia, siis jääb ära ka puudeladumine võõra poolt. isegi meie oma elanikele külla tulnud lapsed ei tohi muruplatsil joosta ega mängida, lemmikloomadest rääkimata ja seda igal juhul. meil vastavad sildidki ümber maja pandud. ja kui mul korteris remont oli, siis tuli ühistu küsima, et mis põhjusel mul nii palju võõraid mehi käib ... no millest me räägime siis. mis see nende asi peaks olema. topivad oma nina igale poole ja minu arvamus jääb samaks. üleliia pingutavad.
 
noo 06. juuni 2019, kl 14.01
Assoo, et töömees puid laduma tulla ei tohi, aga ostjad võivad edasi-tagasi traavida?? Vastus on endine, kui keegi sinu juurde tuleb,siis on SINU kohustus valvata, et sinu külalised- kliendid ühist õue ära ei reostaks.
Mis see puude hind siia puutub? Probleem oli selles, et sa ei suuda suurt hulka ära laduda, lahendus ongi, et tellid korraga niipalju, kui ära suudad laduda, mitte ei arva, et võid oma aasta puud õues kuude kaupa vedelda lasta. Ei või ja teistel on täielik õigus sinu kallal nuriseda. See ei ole sinu privaathoov, see on ühine õu. Ja sellist lollust pole mõtet pastakast välja imeda, et töömees ei tohi tulla puid ära laduma, see on juba idioodi jutt. Tegelik põhjus on nagunii jälle, et keegi ei tee sulle seda tööd tasuta (sina oskad ju arvutada), nii et ära aja lolle mullikesi.

Ausalt, mul on su majarahvast lausa kahju. Sinusugust naabrit ei sooviks vihavaenlasele ka. Mitte teised ei topi oma nina igale poole vaid sina nõuad endale teiste arvel mingeid ülisuuri õigusi, millelel sul tegelikult üldse õigust pole. Suures majas elades tuleb ka teistega arvestada, mitte arvata, et ainult sinul on kõik õigused ja teised peavad sinu ülbete nõudmistega vagalt nõus olema.
 
marleen 08. juuni 2019, kl 09.30
esiteks, kes rääkis suurest majast. meil on kuus korterit ainult. kolm neist on juhatuse liikmete omad. nemad aga arvavadki, et tegu on NENDE majaga, vot mingu ostku endale maja ja tehku seal oma seaduseid nii nagu heaks arvavad. mina oskan arvutada ja näen ka kuidas teistes majades asjad käivad. kui mõni mees uksest sisse astub, et pruugi kohe olla tegu intiimteenuse osutamisega, kui oma abikaasa teise ilma on läinud. ja võõras mees õues ei tähenda ka seda, et ta kohe midagi kindlasti pihta paneb. meil käib välisuks ka päeval lukku, isegi kui olen läinud kuuri puude järgi, võin avastada et mõni tropp on keset päeva selle juba lukustanud. mida nad arvavad, et ära viiakse, trepikoja kivitrepp või postkastid?? mina olen vist ainuke kes ei lukusta oma korteri ust kui lähen kuuri puid tooma. neil on võti ees ja võti taga. te ilmselt ei usu, aga on selliseid troppe täitsa olemas. ostjad ei traavi mitte kogu aeg edasi-tagasi, sest mul nii head vara polegi, mis pidevalt müügiks läheb. enne müüd ikka mitmeid kuid ja rohkemgi, kui ostja leiad. seega kui asjast midagi ei tea, paluks mitte huupi lahmida. ja tervis ei luba mul tõesti 5 ruumi puid nädalaga ära laduda. seega tellingi ühe ruumi kaupa ja juhatus ootab et ma saan sellega ühe päevaga hakkama, muidu rikuvad minu puud maja siseõue pilti, kuigi ma ei tea, mida seal peale prügikastide üldse vaadata ongi. ühesõnaga kui oli ühistute tegemine, siis meie maja aktiivsed koondusid ja nüüd tekivad ülejäänutele pahameelt. mina üksi räägin siin ülejäänud kolme eest, sest nendel netti pole, aga ka tahavad kuulda, mida üldsus siuksest asjast arvab. aga teha pole midagi. tuleb välja et ise oleme nad endale valinud ja lahti lasta ei pidavat olema võimalik. kuna hääled jagunevad igal juhul kolm poolt ja kolm vastu ja seaduse silmis kriminaalset faktorit ei ole, ainult inimlik vaen
 
noo 08. juuni 2019, kl 10.30
mismõttes ei ole suur maja? 6 korteriga maja ei ole sinu eravaldus. Kui sinule ei sobi arvestada teiste arvamusega ja soovidega ning majas kehtestatud reeglitega, siis kolid sina ära, mitte teised ei pea ära kolima, et sina laiata ja ülbitseda saaksid. Veelkord, ka 6 korteriga maja ning selle hoov on ühine omand ja kõigil on võrdsed õigused, mitte sina ei ole teistest võrdsem ja suuremate õigustega. Uks käib lukku ja see on ennekuulmatu ülekohus?? Kujutle pilti, meie maja uks läheb automaatselt lukku ja ilma võtmeta tagasi ei saagi. Ja pole veel kuulnud et mõni majaelanik seda kohutavaks inimõiguste piiramiseks peaks. Sina võid oma toaukse pärani jätta, kui soovid, aga maja välisuksega tehakse ikka nii, nagu ühistu on otsustanud. Puude osas jääb samuti vastus endiseks, arvuta kuidas tahad, aga kui ühistu pole nõus, et sinu puud nädalate kaupa õue peal vedelevad, siis tellidki nii palju, kui korraga ära jõuad tassida või palkad töömehe, kellel tervis korras. Päris kindalsti rikub nädalaid murul vedelev puude hunnik ära selle all oleva muru. Ja ära tule lolli mula ajama, et puid laduv töömees on teiste arvates intiimteenuste ostja vms. Selline jutt paneb arvama, et sul on mingi tõsisem vaimne häire.

Mis kriminaalsest faktorist sa jahud? Päris segi pööranud või? Kui juhatust valiti, siis oli aeg suu lahti teha ja oma arvamust avaldada. Teame teame, kuidas siis oli, - keegi juhatusse ei tahtnud hakata, kõigil oli suu vett täis, aga nüüd röögitakse, et niisugused ja naasugused. Sul on alati õigus nõuda korduskoololeku kokku kutsumist ja uue juhatuse valimist. Lase siis ennast juhatusse valida koos kolme ülejäänuga ja kehtestage ise uued eeskirjad. Kui sa nii kange seaduste tundja oled, siis peaksid ju kursis olema, millised õigused tulenevad seadustest. Päris kindalsti ei ütle ükski seadus, et üks elanik majas võib nõuda endale kõikmõeldavaid eriõigusi ja kõigist ülejäänutest teerulliga üle sõita. Reeglina on sellised sinusugused nn. kõigi eest rääkijad ainult omaenda nõudmiste eest võitlejad. Ei usu, et kõik ülejäänud tahaks kah oma puid nädalate kaupa õues vedeleda lasta, et kõigilie on lukus välisuks kohutav probleem jne. Sinu probleemid on puhtalt sinu enda tekitatud ja tekkinud sellest, et sa pead ennast kõigist tähtsamaks, nõuad endale suuremaid õigusi jms.
 
ksss 08. juuni 2019, kl 18.30
Kas puudega oled või, teemaalgataja? Kui jah, siis teeme puust ja punaseks:
1. Kui maja üldkoosolekul on võetud vastu otsus, et välisuks peab kogu aeg lukus olema, siis nii ongi. Mitte kedagi ei huvita, kas sulle meeldib või mitte. Sa pead täitma seda otsust. Oma korteri ukse võid lahti hoida või kasvõi eest ära tõsta. Aga välisuks olgu lukus! Ja käidki "võti ees ja võti taga". Mis sulle arusaamatuks jäi?
2. Sinu lahmimine on ajulage. Mitte keegi ei nõua, et sa oma puud poole tunniga ära laoksid. Aga ilmselgelt vedelevad su puud hoovis pikka aega, muidu ju keegi märkusi ei teeks. Ja no kui ühe ruumi puude ladumisega ei saa ühe päevaga hakkama, siis on see küll sinu laiskus. Ega sa ometi jalutu-kätetu ole`.Kui need vedelevad puud juba muru rikuvad,. siis ilmselt ei ole mitte päevadest jutt, vaid nädalatest.
3. Päris kindlasti ei ütle mitte keegi sulle asjatult, et sinu korteris käib liiga palju mehi. Ju siis põhjust on - kas käib seal lärm või suitsetavad su külalised seal, kus pole lubatud või loobivad konisid maha.
4. Kommunaalmaksete tasumisega raskusi ja jälle teised süüdi? Kommunaalmaksud tuleb õigel ajal maksta ja seal pole mingit kobisemist ega teiste süüdistamist. Kui ei jaksa maksta, siis koli välja ja ära otsi õigustusi.
5. Õigesti teevad, kui järgmisena algatavald väljatõstmise sinu suhtes. Ehita endale maja ja ela seal, nagu tahad. Ainult et naabritega tuleb ikka ka seal arvestada, nii et pahandused jätkuvad. Ei tea, kuhu peaksid kolima...
 
teemaalgatus 09. juuni 2019, kl 15.14
1. jutt ei ole sellest, et otsustati et maja välisuks on koguaeg lukus. stendi peal on kirjas, et välisuks suletakse kell 21 õhtul suvel ja kell 20 õhtul talveperioodil. aga kui välisuks on lukku keeratud (seda ei saa lukku lasta, peab võtmega keerama) kell 14 päeval kui ma lähen kuurist puid tooma, siis see ei ole õige ju
2. puud ei vedele nädalaid, viimane kord tellisin puud 12 mai ja 14 mai õhtuks olid ära laotud. puudega invaliid ma ei ole, aga mul on tervisehäda, nimelt pearinglused ja seljaga probleem, ma ei saa teha rohkem kuni paar tundi päevas. ja siis tuldi mulle nõudega et vaja tuua poole koline pakk muruseemet, kuna nende muru minu kuuri ees on justkui rikutud
 
lisaks 09. juuni 2019, kl 15.15
3. minu korteris käib ühes kalendrikuus keskmiselt kaks inimest peale minu. ja need on tõesti mehed, kes ostavad minu käest kodukraami. ma ei suitseta ise ja ma ei ole nende isikute käest enne nõudnud, et nad ei tohi meie õues suitsetada. kui nad seda teinud on, siis kahjuks mina seda ei näe. minu aknad on tänavale. ja tõesti kui peale mõne isiku äraminekut tullakse ühistu poolt mulle ukse taha ja väidetakse et minu külalised on koni maha visanud, miks ma peaksin selle peale reageerima ja koristama tormama. kui tahavad, siis kas koristavad ise ära või tehku foto, et tõestada et see oli just minu korteris käinud isik.
 
lõpetuseks 09. juuni 2019, kl 15.17
4. kust olete kokku lugenud, et kommunaalmakseid maksta ei jõua? minul sellega probleeme pole, mul pangas püsikorraldus ja ma pole aastaid pidanud selle pärast muretsema.
5. jutu lõpetuseks, uskumatu kus üks eestlane armastab teist eestlast ära süüa. mina olen selles majas täpselt samasugune korteriomanik nagu teised. õnneks ei ole mulle ja teisele kolmele teisele ära keelatud maja õues asuva pingi peal kokku saada ja ühistu kurje mutte taga rääkida. ja seda ma edaspidi ka teeme. ja kasutame igal võimalusel omakohut, kui siit mingit head nõuannet ei saa. aga sedasi need asjad jätkuda ei saa. hakkame kasutama advokaadi abi, kes meid sellistest ebamõistuslikest juhatuse liikmetest vabastab. te ikka kujutate ette jah ? kuue korteriga maja ja kolm juhatuse liiget. ja mida nad teevad. tühjagi. ainult lõksutavad lõugu kui maja puhkeruumis veini joovad, see toimub vaat pea et igal nädalal. aga hetkel me oleme nende vastu võimetud, sest meid on kolm ja neid kolm. iga korter annab ühe hääle, seega ei saa meie, kui suurimate korterite omanikud, mitte midagi ette võttagi. aga no las noored lällavad edasi. kaks peret lastetud ja ühed venelased, mida ma siinkohal ei mõtle sõimusõnana
 
sa ei saa ise ka enam aru, mida jahud 09. juuni 2019, kl 21.20
marleen 09. juuni 2019, kl 15.17
kust olete kokku lugenud, et kommunaalmakseid maksta ei jõua? minul sellega probleeme pole, mul pangas püsikorraldus ja ma pole aastaid pidanud selle pärast muretsema.
marleen 03. juuni 2019, kl 10.34 ......ähvardatakse mind igasuguste sanktsioonidega kuna kommunaalide eest tasumise arve tähtajast on mul keeruline kinni pidada, ikka lähevad mõned päevad üle ... (otsekorraldusega läheb tähtaeg üle??????)'
Kumb kirjutis siis õige on?


09. juuni 2019, kl 15.17 jutu lõpetuseks, uskumatu kus üks eestlane armastab teist eestlast ära süüa. mina olen selles majas täpselt samasugune korteriomanik nagu teised.

Issake - no kuidas sa täpselt samasugune korteriomanik oled, kui maja kodukorrast kinni pidada ei suuda, oma vigu ei näe ja aina teisi süüdistad!

Hea soovitus: pöördu psühhiaatri poole! Siis ehk saad ise ka olukorrast aru ja ei kriba enam mõttetuid lollusi.
Maaks 10. juuni 2019, kl 14.25
Kortermaja ühiskasutuses olev uks PEAB SEESTPOOLT 24/7 avanema ilma võtmeta - selline on seadus, et keegi kobade sõrmedega isend kogemata sisse ei põleks kusagile koridori.
Mis ühistut puudutab, siis on igal korteriomanikul 1 hääl sõltumata sellest kas ta vajab psühhiaatrilist nõustamist või mitte.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!