Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Ostetud korter ja üüri maksmine
 
naine 30. juuni 2019, kl 12.22
Tere, öelge palun, kui ma olen ostnud endale korteri, siis kas see on õiglane, et korteriühistu seltsimees nõuab minult üüri maksmist a la ( hoiutasu) lisaks veel remonditasu, kuigi seal majas ei ole remonditud juba sajandeid ja maamaks? Tundub kuidagi ülekohtune. Kas kuskile selle teemaga pöörduda saaks?

Aitäh.
 
noo 30. juuni 2019, kl 15.17
Esiteks, mitte mingi seltsimees, vaid korteriühistu. Ja üüri maksmist ei nõua sinult keegi. Täiesti loogiline, et KÜ kogub mingeid rahasid (hooldustasu, haldustasu või mis iganes nime all). Majas võib igasugu kulusid tekkida, kasvõi majaümbert muru niitmine ja lume koristus, näiteks. Kust selleks siis raha peaks tekkima ühistul? Või kui juhtub näiteks torude ummistus ja kohe kiiresti on vaja see likvideerida, ka selleks on nagu raha vaja ja kohe. Ja huvitav küll, kes selle maamaksu siis kinni peaks maksma, kui mitte korteriomanikud? Ühistu esimees omast taskust või?
Remondifondi korjatakse mitte juba tehtud tööde tarbeks, vaid selleks, et edaspidi olek võimalik midagi remontida, kui vajadus tekib. Kui seal sajandeid pole midagi remonditud, siis on üsna loogiline, et varsti hakkab hoone igast otsast remonti vajama. Või meeldiks sulle rohkem, kui katus läbi ja see nn. seltsimees seisab sul ukse taga ja küsib kohe mõned tuhanded remondiraha, sest väikeste summade kaupa kogumisest oled sa keeldunud? Aga katus laseb läbi ja see tuleb kiiresti korda teha, sest muidu on varsti kogu hoone omadega õhtul.

Kui sa leiad et see on ülekohtune, et hoone majandamiseks ja korrashoiuks sinult mingit raha küsitakse, siis osta omale oma maja. Siis maksadki ainult seda, mida soovid. Aga pakun, et varsti leiad, et seal elamine võib sellise suhtumise juures veel oluliselt kallimaks osutuda.
 
korteriomanikule 01. juuli 2019, kl 03.27
kui oled korteri omanik, siis maamaksu maksad Maksu- ja Tolliametile, kes saadab omanikele arved 1 kord aastas, märtsis. Korteriühistule maamaksu ei maksta.Aga ühistule kuuluva maa hooldamiseks tehtavad tööd tuleb küll liikmetel ise kinni maksta. Kui saad igakuise arve, mida me küll nimetame üüriarveks, aga tegelikult on see kommunaalteenuste arve, siis seal on eraldi ridadel kirjas, mille eest ja kui palju maksad. Kindlasti on hooldus- ja haldustasu, remondifond, üldelekter, vesi-kanalisatsioon , prügivedu jne. Kõige selle eest, mida tarbid, tuleb maksta; ja ka selle eest et maja korras oleks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!