Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Töövõimetuspensionist kinnipidamine
 
Ridiradiralla 12. juuli 2019, kl 12.11
Kuidas on võimalik, et inimene ei saa kätte kõiki oma tööv.pensioni(töötukassa kaudu), ometi on püsiv töövõime ja ta pole võimeline tööl käima. Samuti on tal alaealine laps, keda peab üleval pidama. Pension on 420 eurot, lapse ülalp. summa on 166.66, ja olen aru saanud, et kohtutäitur ei tohi sellest tööv.pensionist midagi maha võtta. Kas keegi tark ja teadja teeks selgeks selle asja, inimesel on üle 30 eur maha võetud raha. Kas ta peab ehk töötukassasse minema järele pärima, aga arvel ta enam pole seal ja muud sissetulekut ka pole. Ootan kiiret reageerimist.Tänud!
 
noh 12. juuli 2019, kl 18.52
kohtutäiturile pead järelpärimise tegema. Töötukassa ei otsusta, mida ja kui palju kinni peetakse, töötukassa täidab ainult täituri korraldust, samuti pank.
 
ametnik olen 14. juuli 2019, kl 09.10
Kust selline info, et töövõimetuspensionist ei tohi kinni pidada? Kohtutäituril on see õigus, kui tegu on alaealisele määratud ELATISE nõude mittetäitmisega! St elatise katteks tohib ta teha kinnipidamisi

Sissenõudja avalduse alusel võib pöörata sissenõude ka muidu arestimisele mittekuuluvatele sissetuleku liikidele ( sh töövõimetoetus!) sissetulekule, kui sissenõude pööramine võlgniku muule varale ei ole viinud või eeldatavalt ei vii sissenõudja nõude täielikule rahuldamisele ning kui arestimine on nõude liiki ja sissetuleku suurust arvestades õiglane. Kohtutäitur kuulab enne otsuse tegemist võimaluse korral võlgniku ära.


Seega tulebki pöörduda kohtutäituri poole, kui on vastuväiteid, hetkel on kõik igati seaduslik.

Inimesele enadale peab elatise nõude puhul ülalpidamiseks jääma vaid pool elatusmiinimumi, mitte terve nagu muudel juhtudel st ära võiks võtta kõik, mis ületab 270 tegelikult.
 
Ridiradiralla 14. juuli 2019, kl 14.04
On vist valesti aru saadud midagi, inimesel on lihtsalt laenude tagasimaksmisvõlad.
 
noh 16. juuli 2019, kl 10.18
valesti aru saadud millest? Sa pole ju midagi lähemalt seletanud ja teised peavad lihtsalt oletama.

Aga veelkord: kui leiad et on käitutud ebaõigesti, siis pöördu täituri poole. Ja lisaks võid lugeda Täitemenetluse seadustikku. 2.jagu, alates § 130.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!