Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Korteri ost, peale notarit kuu aega ootamist
 
Mure 24. juuli 2019, kl 17.29
Selline mure.
Ostan korteri, notarist vormistame ära ja siis vana omanik võtab kuu aega , et välja kolida. Küsimus selles , ma tean, et korter oli eelnevalt bookingu kaudu rendis, et kas pärast notarit võib vana omanik korterit välja rentida ja raha teenida ?
Või on keegi kuskil kellelt seda uurida ? Notarist ei osatud öelda
 
murele 25. juuli 2019, kl 02.24
Pärast notariaalset ostu-müügi lepingut tehakse Kinnistusregistrisse kanne uue omaniku kohta ja alles siis, kui vana on kustutatud ja sina uue omanikuna kirjas, oled sina ainuomanik. Aga omandiõigus ei teki müügilepingu sõlmimise hetkel, vaid kande tegemisel kinnistusraamatusse. Keskmiselt võtab see aega nädala. Pahatahtlik inimene võib seda aega kurjasti ära kasutada, sest ta pole veel registrist kustutatud.
Korteri peab üleandmisel olema samas seisukorras, kui ta oli ülevaatamise ajal. Kas see on võimalik, kui vahepeal välja renditakse?
Kõik tingimused tuleks enne müüjaga kokku leppida ja täpselt lepingusse kirja panna. Teie ju sõlmite omavahel selle lepingu, mille siis notar kinnitab. Enamasti müüja seab tingimused, siis kas oled nõus või mitte. Mõnikord leiavad mõlemad pooled mõistlikud lahendused.
Praegusel juhul, kui müüja pole enam omanik, siis kuidas ta tohib võõrast vara välja rentida?
Maaks 09. august 2019, kl 16.21
Ostu-müügi lepingus peab olema fikseeritud kuupäev millal valdus uuele omanikule üle antakse/ üle anti. Sealt edasi saab nõuda viivist venitatud aja eest ja see punkt peaks olema lepingus. Kui pole, siis tasuks lisada.
Nüüd mis puutub elamispinna rentimisse, siis mitte keegi ei keela (peale südametunnistuse) näiteks minul välja rentimast Airbnb või booking kaudu mu tuttava korterit kui mul on ligipääs sellele korterile ja sõber ise "hiina ringreisil".
Legall 20. august 2019, kl 05.55
LAENU
Annan teile kiiresti laenu, laenan täna E-POSTiga 1,7-protsendise intressimääraga lepinguga ------
Finances.express96@yahoo.com
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!