Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Mitu kohtutäiturit korraga ja auto arest
 
Oehmiseluseeon 22. august 2019, kl 19.28
Kahjuks olen sattunud halba kohta enda elus, sest mu firma läks pankrotti ning olin laenudele käendaja. Kokku on summa umbes 9000€.

Küsimus, mul on ostetud odav auto paar kuud tagasi enne kohtutäitureid, auto on u 1000€ vana Audi. Kas nad võtavad ka selle minult ära (keelumärk juba peal)? Mul pole kinnisvara ja see mu ainuke vara, v.a siis üks lisaks seisev firma, mille sissemakse on tehtud aastaid tagasi ja teen vahel teenuseid läbi selle firmadele, kes seda teenust soovivad.

Kas üldse võetakse minult see auto, kui on mitu täiturit? Kuna autot on vaja tööl käimiseks, siis kas saan seda kuidagi vastuväitena kasutada, et palun ärge võtke minult autot?

Palun ärge kommenteerige teemadel, et kuidas 3 täiturit. Te ei taha teada, mis tundega ma iga päev ärkan.. see pole tore.

Aitäh, kes annavad infot.
 
adv 22. august 2019, kl 20.10
Täitureid võib olla ka rohkem kui kolm. See oleneb täitedokumentide (näiteks jõustunud kohtuotsuste) arvust. Iga võlausaldaja võib oma nõude eraldi täituri juurde viia. Auto ja muu vara sundvõõrandatakse avalikul enampakkumisel. Iga eseme enampakkumist korraldab üks täitur ja teised ühinevad sellega. Kui firmal (ilmselt 100% osalus) on mingi sisu ja väärtus, siis seatakse ka sellele keelumärge ning võõrandatakse samuti. Seega varem või hiljem oled autost ja osalusest ilma. Püüa sõlmida nõuete täitmiseks kokkulepped või kui summa tundub liiga suur, siis mõtle eraisiku pankrotile. Võid ka mõelda võlanõustamisele või advokaadi poole pöördumisele. Asu igal juhul tegutsema! 9000 kasvab väga kiiresti tuhandete võrra, kui mängus on käendused, kohtuasjad (menetluskulud) ja kohtutäiturid (täitekulud ja täituri tasud).
 
Oehmiseluseeon 22. august 2019, kl 20.15
Keegi kahjuks maksegraafikut ei nõustunud tegema, sest tol hetkel mul polnud eeldusmakseidki maksta. Kas saan mingitmoodi muu kokkuleppe teha?

Kas ma saan ise auto maha müüa koos täituriga? Ning siis jagada 3 peale see summa? Ei tahaks, et avalikult minu nimi oleks kuskil oksjoniportaalis.

Kuna ma saan raha enda firmalt, siis miks nad võtavad minult firma, millega ma saan neile lisaraha maksta?

Otsin internetist võlanõustaja, ehk ta oskab aidata mismoodi õige ja korrektne viis nendega suhelda. Siiani ma olnud alati saadaval ja kohe vastanud nende küsimustele.
 
Oehmiseluseeon 22. august 2019, kl 20.28
Aga kuidas inimestel ei võeta autosid? Mina näinud mitmeid kordi, kus müüakse arestiga autosid ja ei ole kellegi poolt ära võetud? Millest see oleneb?

Saatsin kirja ka võlanõustajale. Ehk saan tõsisemat abi ja suudab mind mustast august välja aidata.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!