Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Sissekirjutus Tallinnas?
 
Liislea 03. september 2019, kl 13.22
Tere


Üürisin oma korteri Tallinnas välja.

Üürnik tahab teha sissekirjutuse sinna (tasuta sõit). Ütles, et kõik korteriomanikud pole eelnevalt sellega nõus olnud.

Huvitav, miks?
Kas mulle kui korteriomanikule kaasab üürniku sissekirjutus mingeid ohtusid?
 
ametnik olen 03. september 2019, kl 18.34
Tegelikult ei kaasne sellega üürile andjale mingeid ohtusid st üürnik ei saa sellega eriõigusi (inimestel on ikka veel vale ettekujutus, et kui keegi on kuskil ametlikult registreeritud sellele elamispinnale, siis on tal umbes nagu omaniku õigused).

Pakun, et lisaks hirmudele arvavad üürile andjad ikka veel, et äkki liigub info rahvastikuregistrist maksuametisse (ei liigu). Ja ei ole ka nii, et paljalt selle fakti põhjal, et sulle kuuluvas korteris on keegi registreeritud, selle põhjal eeldatakse, et annad üürile ning nõutakse üürilt riigile tulumaksu tasumist.

Täiesti tavaline ja palju esinev on olukord, et ilma üüri võtmata elab keegi sees (lähisugulane näiteks...meil vanaema korteris õppiv lapselaps elas, nüüd teine lapselaps oma perega, memm ise elab maamajas).

Tegelikult on ametliku üürilepingu olemasolu piisav, et end ametlikult sel aadressil registrisse kanda, eraldi omaniku luba polegi vaja. Aga, jah, on üürile andjaid, kes ähvardavad siis lepingut mitte sõlmida või selle lõpetada kui üürnik end sisse registreerib...naeruväärne tegelikult aga inimestel on kummalised hirmud. Ei saa siis ju Tallinna sünnitoetust, lasteaiakohta, ranitsatoetust lapsele, tasuta transporti jne
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!