Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Maksupettus?
 
M.K. 19. september 2019, kl 20.21
Probleem on selline:
Tellisin ühelt osaühingult teenust.Minult võetud teenuse maksumusele lisaks ka 18% käibemaksu - mille ma muidugi tasusin.Alles hiljem selle OÜ tausta uurides avastasin,et ettevõte ei ole käibemaksu kohuslane.Minu arust ei ole see ju õige ja loogiline on , et seda käibemaksu ei kantud üle kaTolli- ja Maksuametile. On mul õigus? Mida peaksin ettevõtma?
 
noo 20. september 2019, kl 21.47
Eestis tõusis 18% käibemaks 20%-le 1.juulist 2009. Vaatasin huvi pärast, et 18% käibemaks kehtib Maltal. Äkki on sinna kbm-kohustuslaseks registreeritud firma?
Üldiselt, nüansse võib igasuguseid olla ja niimoodi kohe pettuseks tembeldada on nõme. Enne veendu ikka et su süüdistustel alust on. Vähemalt Eestis kindlasti 18% käibemaksu ei ole.
 
M.K. 22. september 2019, kl 21.16
Masinlikult kirjutasin 18%. See on ühemehe firma- kelle ambitsioonid ei ületa Harjumaa piire.Tegeleb vaikselt ja väikselt pisiremondiga aga firma tegevusalaks on kirjutatud - autode ja mootorrataste remont ning hulgikaubandus aga teeb lihtsalt majades ja korterites pisiremonti - maalritöö, seinaplaadid vannide- ja kraanikausside paigaldus. Selleks värbab haltuuratöö tegijaid ja maksab nn.ümbrikupalka Ei ole käibemaksukohuslane ja keskmine kuu käive on juba aastaid ca 500 eurost kuni 25 000 euroniehk keskmiselt 12 - 13 tuhat. Paistab, et sattusin suli otsa.
 
noo 24. september 2019, kl 18.06
huvitav, kus sina nii täpselt tema käivet ja tegemisi tead?? Ja nii täpselt kohe, et kõik mustalt maksmised, igakuised käibed jms. kohta on sul info olemas..... Selliste käibenumbrite juures ei saa mitte kuidagi olla mitte käibemaksukohustuslane, kuna piir on 40000 ja paari aasta eest oli veel 16000. ca 12 tuh. kuus ületab juba mõne kuuga kohustuse piiri. Väike ühemehefirma, ja sellised käibed... no su jutt on ikka väga mäda.

Üldsielt tundub, et sult küsiti töö eest sinu meelest liiga palju ja nüüd üritad nui neljaks töömehele mingeid süüdistusi pastakast välja imeda.
 
M.K. 25. september 2019, kl 18.38
Aga mine Maksu-ja Tolliameti infolehele - sisesta ettevõte registri nr, ja nimi ja ongi andmed käes nii kuukäibe,maksude tasumise ja võlgnevuse, keskmise kuukäibe jne.osas ning mõned andmed veel + lisaks veel TMK hinnang - kas ettevõte on usaldusväärne,riskantne, probleemne vms.
TMK ju hoiatab ja soovitab enne lepingu sõlmimist alati uurida tausta. Kahjuks mina varem seda ka ei teadnud,et nii saab kontrollida,
Soovitan kõigile!
 
M.K. 26. september 2019, kl 19.57
Saatsin sellele firmale nende TMA -st ning Registriandmeist tehtud koopia. Tulemus: tuli täna lönt-lönt palus väga vabandust ja tagastas enamvõetud summa.
Ehk on see postitus nii mõnelegi väärtuslikuks õpetuseks!
 
Elron 29. september 2019, kl 11.10
Mis on TMA ja mis on TMK hinnang?
 
noo 29. september 2019, kl 11.51
M.K. Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Aga mine Maksu-ja Tolliameti infolehele - sisesta
> ettevõte registri nr, ja nimi ja ongi andmed käes
> nii kuukäibe,maksude tasumise ja võlgnevuse, kesk
> mise kuukäibe jne.osas ning mõned andmed veel +
> lisaks veel TMK hinnang - kas ettevõte on usaldusv
> äärne,riskantne, probleemne vms.

ise räägid et ettevõte pole käibemaksukohustuslane, ja nüüd väidad, et MTA lehel kõik andmed näha? Seal lehel saavad olla ainult käibemaksuaruannete andmed, kui ettevõte pole kohustuslane, siis ta mingeid deklaratsioone ei esita ja mingeid andmeid seal olla ei saa. Kõigepealt tee endale selgeks, mis on mis ja siis tule siia vahutama. Sinu jutt on läbinisti mäda.
 
M.K. 02. oktoober 2019, kl 15.19
noo'le

Tundub,et oled väga puudutatud.Kas oled ka äkki mingi remoni OÜ omanik?
 
M.K. 02. oktoober 2019, kl 15.33
Elron'ile
Mine Storybook lehele ja vali sealt 'krediidiskoor' saad teada.
(ir.ee/lahendused/krediidiskoor/
 
noo 02. oktoober 2019, kl 20.22
M.K. Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> noo'le
>
> Tundub,et oled väga puudutatud.Kas o
> led ka äkki mingi remoni OÜ omanik?

Olen küll puudutatud, kui keegi võtab kedagi lihtsalt lambist petturiks tembeldada. Ise üleüldse aru saamata, et jutt, mida ta ajab on täielik jama.
Sinu taset näitab muide juba see, kuidas sa sinu valede ümberlükkamisel hakkad teisi kohe poriga loopima ja silte külge kleepima.
 
Elron 04. oktoober 2019, kl 03.26
M.K, Storybook on eraettevõtte loodud suvaline IT-jubin, millel pole maksuametiga mingit pistmist. Umbes sarnane krediidiinfo krediidireitingule jmt pakkujatele. Mida ikkagi tähendavad lühendid TMA ja TMK?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!