Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Mure kiusava inimesega
 
Kiisa 16. oktoober 2019, kl 21.17
Tere!

Saan aru, et see on vist klassika? Lapsevanemad pöördusid tülli, misjärel asus üks lapsevanem teist ahistama. Teatas nt. hoolduskorra ajal lapseröövist, tühistas valeandmetele tuginedes lapse ID kaardi- takistamaks lapsega vaba liikumist (varasemalt väljastatud notariaalsete volituste alusel). Seejärel teavitas lastekaitset lapsepeksust, politseid lapse kevadest elutingimustest ja lapseröövist. Kiusaja on teinud avaldusi alates Maksu ja Tolliametist kuni kohtuni välja. Näiteks esitas Maakohtusse EÕK raames avalduse ühise hooldusõiguse lõpetamiseks ja suhtluskorra määramiseks, esitades avalduse meeletus koguses laimu ja alusetute süüdistustega ning väärkohtlemise kahtlusega. Kiusaja esitas ka täiendavalt veel politseisse ahistamissüüdistuse sisuga avalduse milles, paluti alustada kriminaalmenetlust jne jne.

Asi on läinud kuu jooksul nii, et politsei käis hommikul üllatusena äkkreidina kodus- lapserööv langes kohe ära, sest seda ei toimunud (laps oli õnnelikult kodus), ID kaardi tühistamise tõttu jäi ära lapse perereis, lastekaitse käis kodus ja tuvastas, et lastel on loodud võrdsed tingimused mõlema vanema juures ja ei näinud põhjust lapse eraldamiseks vanema juurest. Lapsepeksust pole märkigi ja l aps armastab mõlemaid oma vanemaid. Kohus lükkas EÕK avalduse tagasi ja Avaldaja- olles tutvunud eelmenetluse raames vastulausetega ning kompromissettepanekutega otsustas avalduse tagasi võtta, samas lubades sellist kurnavat käitumist jätkata pikkadeks aastateks (Kohus jättis kulud osapoolte kanda ja andis õiguse uusi avaldusi esitada kuni Avaldaja seda aga heaks arvab (eelmenetlus). Nüüd pommitatakse mind „Lapseteemaliste“ juriidiliste sõnumitega, kuna kohe langeb määruskaebuse tähtaeg ning ta saab taas ja taas uue Avalduse esitada.
Kriminaalmenetlust loomulikult ei alustatud kuna mingit põhjust ei nähtud vaid juhiti tähelepanu, et lapse teemadel suhtlemine on õigustatud.
Kuna kiusav osapool on ise Eestis tunnustatud ja tuntud jurist, teadlik kõikidest kohtumenetlustest ja õiguslikest protseduuridest, olles läbinud kõik lepitajakursused ning rakendanud minu ründamisesse terve oma büroo- olen ma tänaseks suhteliselt veendunud, et mind kiusatakse ja minu elu üle soovitakse kontroll võtta.
See torm ja tsirkus on tänaseks juba üle kuu kestnud.

Kuna ma olen ennast siiani ise kaitsnud ja ise oma lapse ning meie õiguste eest seisnud (kulud jäävad ju minu enda kanda!) siis mul on ainult üks JAH / EI küsimus:
Kas antud kiusamise kohta on võimalik politsesisse avaldus teha?
Ma ei ole jurist, aga mulle tundub, et kiusaja on oma tegevuses väga teadlik ja ei jäta mulle erilisi valikuvõimalusi?
Kas keegi teab? On kogemust? Tänan juba ette!
 
Kiisa 16. oktoober 2019, kl 21.28
Selgituseks lisan, et siiani (lahutusest 2 +aastat), on veatult toiminud 50/50 jaotus. Olen minutilise täpsusega kõiki reegleid järginud ja kokkulepetest kinni pidanud (EÕK lükati ka seetõttu tagasi)
Kiusaja eesmärk on "karistuseks võtta laps".
 
Kiisa 16. oktoober 2019, kl 21.47
Tegelikult on üks küsimus veel. Kuna ta on pea kogu info ja materjalid lasknud kohtul salastada, siis kas ma politseisse võin ka sellele avaldusele nt. salastatud dokumente lisada?
 
adv 17. oktoober 2019, kl 11.06
Võta endale advokaat.
 
To adv 17. oktoober 2019, kl 15.28
Milleks? Ma peaks raha peale tige olema. Keegi seda ju kinni ei maksa ja kiusaja eesmärk ongi mind rahaliselt laostada.
 
noo 18. oktoober 2019, kl 10.17
milleks? Loomulikult ikka selleks, et enda eest võidelda. Aga kui sa oled nii kindel, et sul mingit abi vaja pole, siis mida sa siin halad? Aita ennast siis ise. Või tõsimeeli ootad, et mõni advokaat hakkab sulle siin sinu probleemidele lahendusi otsima, millest midagi ka reaalselt kasu oleks? Naiivitar, see on tasuline teenus ja oodata et keegi sulle tasuta õigusabi jagab, mille eest küsitakse suurt raha .....
 
Kiisa 18. oktoober 2019, kl 17.14
Veidrik oled? Miski hammustas, et vastata ei oska? Ütlesin ju, et saan enda kaitsmisega hetkel ise hakkama. Seal pole midagi keerulist. Lapseasjades saab igaüks ise hakkama, olgu või sada advokaati inimese vastas. Küsimus on hetlel nn "juriidilises kiusamises". Kas kellelgi on kogemusi? Selle kohta puudub seadusandlus ja tegemist on juriidilise auguga.
Loomulikult on mul vaja advokaati. Seda aga alles siis kui politsei avalduse tagasi lükkab ja ma selle edasi kaeban ja siis lõpuks riigikohtu ees nõuab lihtsalt seadus advokaati. Tsiviili pole mõtet ju kohe paugutada. Ikkagi oled imelik inimene.
 
Kiisa 18. oktoober 2019, kl 17.17
Pealeselle ju aitangi iseennast. Uurin, küsin ja otsin erinevaid lahenduskäike. Kuidas see enda ise aitamine siis välja peaks nägema?
 
miski vaimne häire või? 18. oktoober 2019, kl 22.55
Ise tean, ise saan hakkama, ise kaitsen ennast, ise aitan ennast. Aga ikka küsin. Ja kui keegi vastab, siis irisen.
 
Wow 19. oktoober 2019, kl 00.18
Wow geenius, võta advokaat... Tänan, super vastus.
 
Niisama 19. oktoober 2019, kl 12.50
Juriidilist kiusamine pole õige nimi. Inimest võib kurnata pidevalt pommitades seadustest tulenevate võimalustega aga siis tuleks iga kord asi vaidlustada või muul moel protestida või adkevaatselt vastata. Järsku saad vastata samade relvadega teda pommitama hakates otsitud põhjustega (et juriidiliselt pädevad siiski oleks)?
 
mnjah 19. oktoober 2019, kl 15.54
tundub, et teemaalgataja on ise ka paras frukt, kui tema ülbitsemist vaadata. Raske isegi kaasa tunda, rääkimata sellest, et mingit abi tahaks anda.
 
Kiisa 20. oktoober 2019, kl 08.56
To Niisama
Tänan. Kaalusin seda, aga see teeks lapse elu halvemaks.

To mnjah
Kas siin on kaastunnet otsitud? Ja kus on ülbitsemine? See, et sina loll oled, ei anna Sulle veel õigist siin paukuda. Oled solvunud, et ei oskagi nagu midagi targutada? Pole midagi pakkunud peale suurepärase "võta advokaat" mis on ju ilmselge lolli lälin. Sorry aga sinusuguseid ajaraiskajaid ja ila plämisejaid on kõik kohad täis. Vot see oli ülbe ausus.
Kui sul midagi vastata pole, siis pole vaja igale poole oma lollust näitama tormata. " Võta advokaat, päriselt kah, kuula mind ma olen tark, võta advokaat..."
Sul endal häbi pole we?
 
elle52 04. november 2019, kl 15.09
Kui ise saad ilma advokaadi abita hakkama, miks siis siit üldse küsima tuled?
 
uskumatu 05. november 2019, kl 00.54
Issake! Kui palju neid pooletoobiseid siin foorumis on!
 
To elle 52 05. november 2019, kl 02.47
Milleks see teema siin on? Et advokaadid saavad omavahel arutleda või neile kes advokaadilt abi saavad? Segane värk. Et kui ise ennast aitan, siis tohin ainult advokaadilt abi paluda? Mujalt nõuannete / kogemiste küsimine on keelatud?
Vabandan, siin foorumis ei ole tõesti midagi teha.
Igatahes- sain oma asja esialgu ikka ise korda (ilma advokaadita...wow?)
Igals juhuks siia lahenduskäiku ei pane, mõni tahab võibolla advokaati võtta.
Nüüd mine ja astu legoklotsile.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!