Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
ema hülgas lapse
 
mis nüüd teha 01. aprill 2020, kl 10.38
Kas alaealine laps saab nõuda vanemalt elatist?
Ema jättis lapse esimest korda,kui laps oli kümnene,kasvastasid vanavanemad.
nüüd suvel,oli lapsel võimalus minna ema juurde elama.Ema elukaaslane alkohoolik,kes pole aastaid tööl käinud.Peres vaimne ja füüsiline vägivald.Aidati ema koos tütrega seal ära,üürikorter.
Nüüd olles üürikorteris,leping ema nimel,ühel hommikul ema kadus,saatis lapsele sõnumi,et asjalood nii,et ta läheb tagasi.Laps helistas,nuttis oli täiesti endast väljas.Ta tahtis ju ema sealt ära ja lihtsalt emaga koos olla.Kuidas saab üks ema omalapsega nii käituda.
eid_15049cc69a55ed 01. aprill 2020, kl 14.31
Ei, alaealine laps ei saa nõuda ise elatist, seda saab teha tema hooldaja või eestkostja.

Alaealine laps ise või keegi (vanavanem, naaber, klassijuhataja vms) peab kiiresti olukorrast KOV teavitama, kui laps seda ise teha ei oska v julge.

Edasi määrataksegi hooldaja või eestkostja (hea, kui leidub sugulane, n tädi v vanavanem) või paigutatakse laps hooldusperre v asenduskodusse. Ja siis nõutakse lapse kasuks vanematelt elatis välja.

/ametnik/



Toimetatud 1 kord(a). Viimati eid_15049cc69a55ed 01.04.2020 14.33.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!