Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
ületunnid
 
ann 24. august 2020, kl 17.02
Mul on töölepingus kirjas et netopalk selline ja nädalas 40 töötundi. Mõni kuu ei tule tunnid täis aga enamus kuudel on ületunnid. Kas tööandja peaks andma mulle lisatööd et tunnid tuleksid täis või võtta näiteks aasta tunnid kokku kuna mõnel kuul ei saanud norm tunde täis. Olen klienditeenindaja. Näiteks kui üle ja alatunnid kokku võtta siis eelmise aasta peale jäi saamata 20 ületunni tasu. Tööandja ei tee mu jutust välja sest et temal on kõik OK
 
ametnik olen 27. august 2020, kl 14.16
Oleneb töölepingust st loe seda.

Kas seal on kirjas summeeritud tööaeg/tööaja arvestus? Kui on, siis on kirjas ka, kui pikk see on. Kui näiteks 3k siis liidetaksegi 3k töötunnid ja alles 3k möödumisel siis selgub, kas on ületunde. Kui on, siis need kompenseeritakse (vaba ajaga või lisatasuga). Seni saad lihtsalt igakuiselt oma põhipalga.
Alatunde aga n ö maha võtta st maksmata jätta ei tohi.
Ja terve aasta ei tohiks olla arvestusperiood, tavaliselt on see siiski 3 v 4 kuud aga LOE OMA TÖÖLEPINGUT!

Kui töölepingus pole kokku lepitud summeeritud tööaja arvestust, siis tuleb tööandjal välja maksta terve kuu palk ka juhul kui töötunde oli vähem. Ja igal kuul teha kohe ka ületundide arvestus + need kompenseerida.

Kui sinu töölepingus pole summeerimist aga oled teinud ületunde nende eest seni tasu saamata, tee tööandjale kirjalik avaldus sooviga ületundide kompenseerimiseks, tuues ära, mis perioodi eest ja mitu ületundi oled töötanud. Kui ta ei vasta või keeldub, pöördud Tööinspektsiooni saad nõu.

https://www.rmp.ee/toooigus/tls/summeeritud-tooaeg-ja-tootasu
 
ametnik olen 27. august 2020, kl 14.19
NB! seaduse kohaselt peab lepingus olema kirjas siiski BRUTOpalk, mitte neto

Teen sulle c-p:
Töölepingu seaduse (edaspidi TLS) § 29 lg 3 kohaselt arvestatakse kokkulepitud töötasust maha töötaja maksukohustus ehk töötasust kinnipeetavad seaduses ettenähtud maksud ja maksed. See tähendab seda, et töötasus tuleb kokku leppida brutosummas. Töötasu kokkuleppimine netosummas ei ole seadusega kooskõlas ning seda eelkõige põhjusel, et sellisel juhul ei rakenduks töötajale seaduse muudatuste tulemusel soodsamad tingimused (nt tulumaksuvaba miinimumi suurenemisel peaks töötaja, kellega on kokku lepitud töötasus brutosummas, maksma edaspidi vähem tulumaksu). TLS § 2 kohaselt on seadusest ettenähtud ebasoodsamad kokkulepped tühised. Seega igal jhul tasuks tööandja tähelepanu pöörata asjaolule, et töölepingus on seadusega vastuolus olev kokkulepe, mis hilisemate vaidluste vältimiseks tuleks ära parandanda.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).

Kaire Saarep, Ennetusosakonna juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!