Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Puhkuse arvestamine.
 
1a1b1c 03. aprill 2023, kl 10.39
Töötan ettevõttes mille tööajad on esmaspäevast-reedeni 08.00-17.00. Puhkus on meil ette nähtud igal aastal kollektiivne, 14 kalendripäeva. Kuid osaliselt saame puhkuse ise valida. Siit ka küsimus. Soovisin puhkuseks ühe nädala ehk siis 5 tööpäeva. Tööandja muutis selle 7-ks kalendripäevaks, arvestades puhkuse sisse ka viiele tööpäevale järgnevad laupäeva ja pühapäeva, kuigi need on niikuinii ette nähtud vabad päevad. Kas tööandjal on õigus sundida mulle võtma puhkusena välja ka antud juhul laupäeva ja pühapäeva või on mul siiski õigus võtta puhkusena välja 5 tööpäeva, sinna sisse MITTE arvestada järgnevat laup- ja pühapäeva. Antud töökohal puudub igasugune töötegevus laup- ja pühapäeviti. Tänud neile kas vastavad.
Maaks 28. aprill 2023, kl 09.26
Eestis on töötavale inimesele ette nähtud puhkus "28 kalendripäeva" (4 nädalat=4 esmaspäeva, 4 teisipäeva, ..., 4 pühapäeva), aga mitte "28 tööpäeva" või "28 reedet".
Tööandjal ei ole kohustus töötajale selles osas vastu tulla (aga ta võib) ja tal on õigus keelduda lühemast puhkuse osast kui 1 täisnädal.
https://www.rmp.ee/toooigus/too-ja-puhkeaeg...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!