Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
kuidas sundida üürnikke maksma?
 
vihane omanik 02. november 2007, kl 15.52
Järsku siin oskab keegi nõu anda.

Täitsa lõpp. Vanad üürnikud kolisid suve lõpul välja võlgadega, lubasid esimesel võimalusel ära maksta. Kaks kuud möödunud ja ikka pole maksnud. Nüüd ähvardasin, et viimane võimalus maksta, muidu läheb asi inetuks ja vastu tuli vastus, et alles paari näd pärast on võimalus maksta neil. Nüüd siis uus üürnik sees, kes teab et võlg on eelmisest üürnikust ja pole ka suvatsenud maksta! Ähvardasin ka teda, et kohe tuleb uus arve, olgu vana makstud!
Krt ma lihtsalt enam ei või, nagu lapsehoidja ole neil, miks ma pean iga kuu järgi uurima kas nad on kommud maksnud või mitte, miks on inimesed nii laisad ja ükskõiksed ja lasevad ainult võlgadel kuhjuda... Mina maksan oma arved alati õigeaegselt ära!
Vastik vastik tunne on.
 
Mia 02. november 2007, kl 16.23
teinekord parem suurem summa võtta, ise maksad kommunaalid..siis kindel ju..
Lepingut sul polnud? Suht raske tõestada nii..
 
vihane omanik 02. november 2007, kl 16.25
Lepingud on olemas. Kohtusse ei taha minna.
 
vastus 02. november 2007, kl 16.45
no kui ei taha ära mine.
jääb üle ähvardada, möliseda, õiendada, peksa anda
 
killu 02. november 2007, kl 22.00
lisaks kohtule on olemas ka üürivaidluskomisjon.
 
jah 03. november 2007, kl 08.38
alati peab nõudma ettemaksu. kui üks kuu maksmata , kohe välja.praegu pole probleemi uute üürnike leidmisega. ja lepingus olgu see tingimus kirjas.parem rabeleda uute otsimisega , kui võla tagasi saamisega.edu sulle.
 
vihasele omanikule 03. november 2007, kl 14.47
ilmselt sa ei maksa riigile makse üürisummade pealt,sellest ka kohtukartus.teiseks küsid sa ilmselt ülemõistuse hinda oma sara eest,kolmandaks,polegi sul muffigi teha peale delfis nutmise.
 
jah 03. november 2007, kl 15.13
see sõna , omanik , ei ütle vist mõnele midagi. kui olen omanik , siis teen omandiga mida soovin.see jutt on eelmisele jobule.
 
jahhile 03. november 2007, kl 16.53
irrrwww,veel üx omandikompleksis vaevlev humanoid:)
 
;) 03. november 2007, kl 18.43
kle omanik, kodu puutumatusest oled kuulnud? ega ei tee sa küll mida tahad, kui oled kellelegi eluruumi üürinud.
 
Kui 03. november 2007, kl 19.18
üüriarved on korralikult esitatud ja leping vettpidav, siis ikkagi kohtusse, no mida siis veel?? Ning juhtum, et tulusid varjatakse, ei peaks kohtusse üldse puutuma, sest omaniku hagi sisu ju arutatakse! Ja veel, kui omanik on füüsiline isik (mitte juriidiline), peab ta oma tulu käesoleva aasta kohta deklareerima alles 31.03.2008, nii et aega küll ja kui vaja, siis ta teeb seda.
 
üüriline 03. november 2007, kl 19.52
mis sa tahad panna uut üürnikku vana üürniku kommunaalvõlgu tasuma panna või? nii sain ma sinu jutust aru. Kui valesti sain aru, siis vabandust.

ja teiseks kui tõesti kahe nädala pärast inimesed ära ei maksa, siis karmiks.
Endal oli ka olukord kus ei saanud maksta üüri õigel kuupäeval, kuskilt polnud raha võtta. Omanik saatis samuti kohe ähvarduskirja .
Saan omanikust selles mõttes aru, et vist tõesti on palju inimesi kes süüdimatult ei maksagi oma arveid. Minul aga oli ülimalt paha tunne et üür maksmata, finantsiliselt oli kontol täielik null.
Nii kui raha sain, maksin kohe ka summa ära.

Tegelikult võiks rohkem rääkida, mitte kohe hakata ähvardama.
Ma ei tea, räägin enda vaatekohast, sest ilma põhjuseta ise midagi kusagil tasumata ei jäta. Aga eks ole inimesi igasuguseid...
 
vihane omanik 03. november 2007, kl 21.38
Uued üürnikud jätsid tasumata oma kommud, vanade üürnike kommusid nad loomulikult tasuma ei pea!
Ja teengi selle plaani kohaselt edaspidi, et lasen omale raha kanda, loll olin kui uskusin, et see enesest mõistetav, et oma võlad ise makstakse ja veel õigeaegselt. Inimeste nahhaalsusel pole piire!
Ja see jutt, et RÄÄKIGU ma üürnikega enne kui ähvardama lähen, no tõesti, vägagi mõttetu, hakatakse halama lihtsalt, et näe see kuu mul küll enam raha pole, järgmine kuu jne, krt kui raha pole siis ei üüri ju ka! Mina kasvõi laenan aga tetud kuupäevaks peab olema makstud!
 
ka omanik 03. november 2007, kl 21.59
Kommud tuleks ikka üürisumma sisse arvata, eraldi saab jätta elektri, telefoni ja interneti, sest need suletakse kui maksmata on. Mujal maailmas on see nii ja siis ei jää üürileandja häbisse ka maksmata arvete pärast. Ikka korralik leping vaja teha, kus tasumise tähtaeg sees ja ruumi vabastamise tähtaeg, kui see vajadus tekib. Soovitan lasta leping koostada mõnes advokaadibüroos vastavalt üürileandja tingimustele. Raha selleks peaks ikka leidma, sest pidevatel väljaüürijatel on tulu ikka päris kopsakas. Siis ei tule ka mingeid sarnaseid pahandusi, korralik leping distsiplineerib üürnikke ja peletab petised eemale. Viivised ja leppetrahvid ka palun mitte unustada ja probleem ongi lahendatud. Üüri laekumine nõuda pangaarvele, siis vaidluste korral vähem sebimist.Kui sularahas mingil põhjusedl sobib paremini, siis tshekk ikka alati vastu anda.
 
üüriline 03. november 2007, kl 22.58
selge see, et teatud ajaks peab olema makstud.
Ei õigustagi kedagi.
Ise olin samuti "pätt", viivitasin tasumisega umbes poolteist nädalat. Aga et üldse ei tasuks, ei tuleks kõne allagi. Olin sellest nii muserdatud, masenduses.



telefoni kasutamist ei peaks üürilisele üldse võimaldama, tänapäeval on inimestel isiklikud mobiiltelefonid.
Miks ei võiks ka elektri ja interneti üürisumma sisse arvestada.
 
elekter 04. november 2007, kl 10.42
Elekter sellepärast, et kulu on täpselt määratletav aga keeruline prognoosida. Internet võib küll olla ja mitte olla vastavalt üürniku soovile, samuti tavatelefon.
 
MAKSUAMET 04. november 2007, kl 22.55
no nii - kas sa oma üürilepingu oled koostanud nii, et maksad üüri ehk TULU PEALT MAKSE??? Kui ei, siis pole sul midagi teha ja ähvardamine on mõttetu, pealegi võivad su üürnikud sind MAKSUAMETISSE kaevata, nii et ole ettevaatlik!!!! :)))))
 
vihane omanik 05. november 2007, kl 13.25
Üürnikud küll kuhugi mind kaevata ei saa. Kes ütles, et ei maksa makse?? Ütlesin, et leping tehtud. Aga nojah, mõnel on haige huumorisoon lihtsalt.
 
to vihane omanik 05. november 2007, kl 15.12
huvitav oleks teada, palju sa riigile maksad n. 5000 EEk pealt, ja kui su leping on AMETLIK ja maksad tulu pealt maksu, siis mine kohtusse, seal saad ju õiguse, kui sul MAKSUAMETIGA kõik korras on. Kui aga pole korras, siis peaksid küll oma üürnikke kartma!
 
Omanik 05. november 2007, kl 20.30
Ma sellepärast ei julgegi väga oma korterit välja üürida, kuna pole kindel, et persest ei saa. Ja kas see üldse saab mulle kasulik olema, kui teen asja korralikult, lepingud ja maksan makse riigile. No ei tunne seda asja. Kas netis on mingeid seadusi ja juhiseid selle kohta üldse???
Kohtusse võib ju kaevata ja sa võid ka võita asja, aga kas ka raha ära makstakse, selles ma eriti kindel pole. Targemad võivad aga siinkohal oma kogemusi jagada. Ja vähem tigedust, rahvas.
 
mine 05. november 2007, kl 20.40
perssse maksuaemeti nime solkija
seda kas inimene makse maksab või mitte küll üürileping ei näitas
 
MAKSUAMET 06. november 2007, kl 00.52
viimasele: näete, oletegi vihaseks saanud!!! Tähendab petate riiki!!! Kui üürilepinguga kohtusse lähed, siis ju loomulikult tuleb maksupettus päevavalgele, kohtus tuhnitakse su haiguslugu ka välja, mis sa siis arvasid, et muudkui üürid välja, saad roppu raha ja Eesti riigile näitad fiigut, ja siis lähed riigikohtusse oma õigusi nõudma, tutkit, nii need asjad ei käi!!!
 
Tean asja 06. november 2007, kl 19.39
Üks soovitus, toimib väga hästi, mul suured kogemused. Kui on üürnikuga sõlmitud üürileping, siis minna Eesti , lõpetada omanimel olev üürileping ära selle näiduga, mis lepingus kirjas. Nüüd läheb üürnik oma lepinguga ja sõlmib EN elektrilepingu oma nimele ja hakkab otse arvete alusel maksma ja ka teatab EN oma näidud. Kus asja point, EN on he ettevõte, kui nüüd üürnik läheb ära ei ei suvatse elektri eest maksta, siis teie seda võlga tasuma ei pea. Teie teete avalduse ja alustate sellest näidust, mis üürnikust jäi. Võlgnikuks jääb üürnik ja EN annab ta varem või hiljem inkassosse. Kõike seda asjaajamist saab ka läbi interneti teha. Vähemalt üks mure vähem üürileandjale.
Veel paar nõuannet. Kui üürnik tuleb, siis ta laulab nagu linnuke ja siis tuleb küsida töökoht ja ülemuse tel ja vanemate elukohad ja te. numbrid. Ja veel, pole liiast helistada tööandjale ja uurida inimese tausta. Seda tuleb ka üürnikule öelda kohe tel teel, et kontrollite ja kui siis ikka tahab korterit näha, siis võib loota, et normaalne inimene. On veelgi nippe, aga ehk kunagi hiljem. Küsige ka üürniku CV see sõelub terad sõkaldest. Parem kauem valida kui sattuda maksejõuetu otsa. Kindlalt 1 kuu deposiit.
 
tööandja 06. november 2007, kl 20.28
Kuule viimane kommenterija. Kui mulle helistaks üürile andja siis min aküll oma nina sellesse ei topiks. See info pole tööga kuidagi seotud. Äkki hakkad veel viimse 6 kuu laekumisi ka nõudma?
Dziisas hea et ma ise nii lolliks pole läinud!
Hakake korralikult makse maksma riigile ja uskuge ka teie üürnikud on normaalsed!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!