Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Leping
 
Omanik 03. november 2007, kl 09.17
Kas üürilepingu tegemisel pean aluseks võtma mõne nn tüüplepingu,et see oleks niiöelda tõsiseltvõetav?Tahaks ise lepingut koostada.Kas lepingusse võin panna,et kui üür on maksmata nädal aega,siis koligu aga nädala pärast välja.Kas pean jälgima mingeid seadusesätteid või piisab,kui koostatud lepingul on all mõlema osapoole allkirjad?Kui vaja,kust saan lugeda vajalikku seadust?
 
M 03. november 2007, kl 10.29
Võlaõigusseadus

http://www.aripaev.ee/temp/seminar/16122004/07.pdf
 
hm 03. november 2007, kl 12.02
Üürileping võid koostada vabas vormis ja kui mõlemad on sinna allakirjutanud, siis see ka kehtib. Lepingusse võid panna selle punkti, et kui on maksmata nädal aega, siis toimub väljatõstmine, aga...reaalselt noh, ma ei teagi; 30 päeva oleks vist parem.
Üldiselt pead siis talle mainima ka, et selline punkt on lepingus, muidu ei pruugita seda arvestada.
 
g 03. november 2007, kl 13.55

ei või ikka küll panna lepingusse punkti, et väljatõstmine nädala jooksul. või õigemini võid, aga see on tühine.

§ 316. Üürilepingu erakorraline ülesütlemine tasumisega viivitamise tõttu

(1) Üürileandja võib üürilepingu üles öelda, kui:
1) üürnik on viivituses kolmel üksteisele järgneval maksetähtpäeval tasumisele kuuluva üüri, kõrvalkulude või nende olulise osa maksmisega

§ 275. Sätete kohustuslikkus

Eluruumi üürilepingus lepingupoolte õiguste ja kohustuste ning vastutuse osas seadusega sätestatust üürniku kahjuks kõrvalekalduv kokkulepe on tühine.

loe võlaõigusseadust, alates § 271
 
M 03. november 2007, kl 14.11
Tasub teha küll näidete (tüüpide, vali parim) järgi, aga jälgi, et kõik vajalikud seadusest tulenevad punktid on sees.
 
Brian Adams 03. november 2007, kl 21.04
Eluruumi üürilepingu suhtes on paljud sätted imperatiivsed (pooled ei neid saa ise kujundada), kuna üürileping on sotsiaalse iseloomuga ja seadus peab kaitsma lepingu nõrgemat poolt ehk üürnikku. Iseenesest võib lepingusse igasuguseid asju sisse kirjutada, vaidluste korral kehtib ikkagi see, mis seadusega paika pandud.
 
kas... 04. november 2007, kl 22.59
leping on sul ikka seaduslik, s.t. et kas tulumaksu ka hakkad maksma? Need omatehtud lepingud on ju kehtetud tegelikult ja üürnikud võivad vabalt sind hoopis kohtusse ja maksuametisse kaevata!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!