Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
elatise maksmise kohustusest (Trishile vist)
 
Enn 03. november 2007, kl 12.37
Kas lapse ema saab nõuda minult kui lapse bioloogiliselt isalt elatisraha kohtu kaudu, kui lapse isaks on sünnitunnistusel märgitud teine mees. Minu lapse ema ei ole küll selle mehega abielus, kuid mees oli teadlik sellest, et sündiv laps ei ole tema oma, kuid oli siiski nõus laps enda nimele võtma. Hiljem tegi mees ka DNA-testi, millest selgus, et laps ei ole tema.

Minule ei antud tollal võimalustki laps enda nimele võtta.
Kas nüüd naine saab nõuda, et ma maksaksin elatist?
Loomulikult olen nõus last toetama, kuid igakuise elatisrahaga poleks nõus, kui tema nii nõuab.
 
öku 03. november 2007, kl 12.55
seni kuni laps pole sinu nimel ei pea sa midagi maksma. lapse ema võib muidugi nõuda põlvnemist (seda võid ka sina teha)
 
Enn 03. november 2007, kl 12.59
aga kas ma pean nõustuma DNAtestiga?
 
Enn 03. november 2007, kl 12.59
aga kas ma pean nõustuma DNAtestiga?
 
s 03. november 2007, kl 13.01
jah, kohus nõuab sinult DNA ja tuvastatakse isadus ja maksad.

teine võimalus on see, et kanna ise ema kontole iga kuu ca 2000 ja naine ei saa siis kohtus midagi nõuda.
 
perekonnaseadus 03. november 2007, kl 15.39
§44 (5) Isik, kes on sünniakti lapse isana kantud tema enda või tema ja lapse ema ühise avalduse alusel, ei või kannet vaidlustada, kui ta avalduse esitamise ajal teadis, et ta ei ole lapse isa.

Isikul, kes on sünniakti kantud lapse isana, on ülalpidamiskohustus. Seega sinult ei saa kohtu kaudu ülalpidamiskohustust nõuda. Enne peab lapse isana sünniakti kantud mees kohtus tõestama, et ta ei teadnud lapse registreerimise ajal, et tema ei ole isa. DNA-test tõestab, et ta sai siis teada, aga mitte, et ta varem teadis end olevad bioloogilise isa.

P.s. Mina ei ole jurist.
 
tibi 03. november 2007, kl 16.22
Jap, täpselt nii ongi, kui sind pole isaks märgitud, et rakendu sulle ka ülalpidamiskohustus.
 
tibi 03. november 2007, kl 16.22
st ei rakendu.
 
Trish 03. november 2007, kl 19.20
Ülalpidamiskohustus tekib ALATES PÕLVNEMISE KINDLAKSTEGEMISEST või TUVASTAMISEST. Enne seda puudub isikul kohustus lapse ülalpidamises osaleda.

Kui soovid põlvnemissuhte tuvastamist ning sellest tulenevaid vanema õigusi ja kohustusi, pead esitama kohtule vanema kande vaidlustamise hagi.
 
sarnase asjaga hetkelseotud 06. november 2007, kl 14.26
ei pea sa maksma..kuna too mees tegi seda teadlikult ei võimaldata talle ka kohtu kaudu dna testi...kui ta kuidagi ei mängi et sai alles nüüd teada et pole lapse isa..teadasaamisest ka ainult 1 aasta jooksul saab nõuda dna testi..
kui sa ise nõuad õigusi oma laspele ja tahad tõestada et ta sinu mitte tolle siis saad nõuda testi ja siis muudetakse ka märge sünnitunnistusel ja siis hakkad maksma
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!