Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
kui alaealise lapse nimele ostetakse koretr v.maja
 
lapsega 04. november 2007, kl 13.16
Või kingitakse.Siis kas isal ja emal on võiamlik alati omanikku vajetada,s.t et kirjutan aga lapse nimelt ära ja...laps ei saagi midagi?Või on võimalik teha selline leping,et lapse oma ja kõik,ise teab kui täiskasvanud mis selle koretri v.majaga siis teeb?
Nimelt seis selline,et mehega läksime lahku,meil 2.a laps,maja jäi mehele,kuigi ehitasime selle koos ja ka mina panin rahad sisse...ja mees siis ostis meile lapsega korteri,aga korter on mehe nimel.Lubas alguses suure suuga,et paneb lapse nimele,seda siiani pole teinud!aga kui ükspäev saabub see päev,et kirjutab korteri lapsele,siis kas isa kui kinkija,saab võtta lapselt koretri uuesti ära?
 
s 04. november 2007, kl 13.27
kinkija saab kingi tagsi võtta alati.
 
g 04. november 2007, kl 14.05
ei saa ikka küll alati.

kinkija saab lepingust taganeda aasta jooksul kui
1) kingisaaja on oma käitumisega näidanud kinkija või tema lähedase inimese vastu üles jämedat tänamatust;
2) kinkija ei ole lepingu täitmise puhul võimeline täitma seadusest tulenevat ülalpidamiskohustust või ennast mõistlikult ülal pidama, välja arvatud juhul, kui kinkija on ennast sellesse olukorda asetanud tahtlikult või raske hooletuse tõttu või kui kingisaaja maksab ülalpidamiseks vajaliku raha;
3) kingisaaja jätab õigustamatult täitmata kinkega seotud koormise või tingimuse

muudel juhtudel on lapse oma.
 
M. 04. november 2007, kl 14.06
Sa mõtled, kui isa teeb ükspäev selle korteri lapse nimele kinkelepinguga? Ei saa seda kinki niisama heast peast tagasi võtta nagu väidab s. Kingisaaja peab üles näitama tänamatust jne. Vaata Võlaõigusseadusest kinkelepingu sätteid selle kohta. Seadused leiad www.riigiteataja.ee
 
lapseta 04. november 2007, kl 14.10
Lugupeetud teemaalgataja võiks omale selle ka selgeks teha, et vara kellegi nimele kirjutamist ei toimu. Vara saab kellegile anda kas ostu-müügi või kinkelepinguga.
 
Trish 04. november 2007, kl 14.15
Lapsele kingitu puhul on kinkelepingust taganemine äärmiselt problemaatiline. Kuigi selliseid kohtulahendeid pole Eestis veel esinenud, võib öelda, et selliste juriidiliste terminite nagu "jäme tänamatus" kohaldamine piiratud teovõime ja deliktivõimega lapse puhul on sisuliselt võimatu.
 
s 04. november 2007, kl 14.55
vaatame asja laiemlt-
isa kingib lapsele korteri jäädes ise lapse eestkostjaks. seega isal säilib võimalus lapse korterit müüa/koormata jne eestkosteasutuse nõusolekul.
seega kokkuvõttes saab isa lapse korteriga manipuleerida lapse täisealiseks saamiseni või isegi korteri müüa.

võimalusi on veelgi.
 
to s 04. november 2007, kl 16.12
jah just seda minagi,et kui isa lapse eestkostja,siis säilib isal õigus selle korteriga manipuleerida!
 
lapsega 04. november 2007, kl 16.16
selline küsimus veel,et kuna korter pole välja ostetud,vaid laen ka peal...et mida see muudab?Isa maksab laenu...kingib laenuga korteri lapsele?On see võimalik üldse?
Ja kas on võimalik selline leping,et mina olen lapse eeskostja,isa kingib lapsele laenuga korteri mida isa maksab.
 
t 04. november 2007, kl 21.06
muide tänapäeval peab selleks kohtusse minema, et lapse kinnisvara võõrandada või koormata. nii et niisama lihtsalt ikka ei saa küll selle korteriga midagi teha
 
Mia 05. november 2007, kl 14.45
võimalik ikka. Ise maksab laenu korter lapse nimel. maja muidu kelle nimel? mehe? olite te abielus? äkki ühisvara? Siis sul ka väike "trump", ta ei saa seda müüja, ilma sinu nõusolekuta.
 
lapsega 05. november 2007, kl 18.16
Maja on ämma nimel.
Tänan Teid kõiki igasuguse info eest
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!