Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
saamata jäänud elatisraha
 
lollike 05. november 2007, kl 09.20
küsimus selline, elatisraha kohta, lapsed suured, elatisraha úaamata terve elu, viimati tegeles sellega keegi kohtutäitur harju maakohtu juurest, seda veel nõuka ajal, kas on veel mingi võimalus või tulebki lollikesena elupäevad lõpuni veeretada...kui on mingi võimalus, siis kuhu kõigepealt pöörduda..muuseas täitur tol kaugel ajal naeris mind välja, öeldes, et summat pole võimalik välja arvutada, mida härra mulle võlgneb jne...
kuidas on täiskasvanud lapsel võimalik isalt isaõigused ära võtta, kuna ta pole oma isakohustusi täitnud...ärge imestage ma tõesti sellistes küsimustes täitsa lollike
 
triib 05. november 2007, kl 09.29
isaõiguseid sa äravõtta enam ei saa ent elatise võöga nõuda küll. uuesti täituri juurde ja võid minnaka politseisse ja siis läheb see isa vangi kui ei maksa. kriminaalmenetlus. elatise võlg ei aegu.
 
Trish 05. november 2007, kl 10.41
Täiskasvanud lapse suhtes pole võimalik vanema õigusi ära võtta, kuid ega neid vanemal eriti ju polegi (ma mõtlen täiskasvanud lapse suhtes). Jah, on vajadusel tõesti see ülalpidamiskohustus, kuid PkS § 64 lg 4 kohaselt vabaneb laps sellise ülalpidamiskohustuse teostamisest, kui leiab tõendamist, et vanem on (lapse alaealisuse ajal) hoidnud oma kohustuste täitmisest kõrvale.

Üldse tundub, et paljud ülehindavad seda täiskasvanud lapse ülalpidamiskohustust oma abivajava vanema suhtes. See tuleb kõne alla üksnes tõelistel erandjuhtudel, kui riigilt saadavad vahendid pole vanema toimetulekuks küllaldased ja lapse varaline seisund sellist ülalpidamist võimaldab.

Pika otsimise peale leidsin kohtulahendite registrist vaid ÜHE (!) kohtuasja, kus vanem on taolise nõudega kohtusse pöördunud ning kohus (kuna ei esinenud PkS § 64 lg 4 toodud asjaolu) mõistis kõigilt kolmelt lapselt 300 krooni kuus elatist välja.
 
lollike 05. november 2007, kl 13.54
Trish
tänud, rahustasid mind natuke, tuli selline mõte,et äkki hakatakse lastelt kunagi nõudma,,issi``ülalpidamist, mine sa tea
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!