Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
võlga tagasi!
 
heausklik 08. november 2007, kl 14.40
kas üldse on võimalik ilma lepinguta, kuid panga kaudu antud laenu tagasi saamine. tegemist suurema summaga ja tunnistajadki olemas. laenaja oli lähisugulane, seetõttu jäi ka leping tegemata. tean, et olin rumal, aga see hetkel ei aita!
tänud ette!
 
K 08. november 2007, kl 14.59
Suuline leping on ka leping ja kui kohtus suudad ära tõestada /panga ülekanne, tunnistajad / siis mõistetakse välja küll.
 
heausklik 08. november 2007, kl 15.53
aitäh, K! uurin edasi, lihtsalt ei osanud arvata, et võin ka kohtu poole pöörduda ilma kirjaliku lepinguta
 
ei 09. november 2007, kl 00.25
saa sa kohtusse pöörduda, kui sul pole võlakirja, kust küll selline naiivsus, arvesta, see raha on su jaoks kadunud...:((
 
noh 09. november 2007, kl 11.14
võimalik aga keeruline - sinu tunnistajad ütlevad et laenasid, tema tunnistajad ütlevad et sina hoopis maksid võla tagasi...
küsi talt parem võlakiri, tee reaalne maksegraafik. hiljem saad sellega lihtsasti kohtusse minna.
 
K 10. november 2007, kl 07.19
Palju oleneb sellest , mis raha ülekande selgitusse kirjutasid. Kui olid tark ja kirjutasid laenu andmine või midagi sellist millest selgelt nähtub, et raha on üle kantud laenuks, siis küll midagi väga rasket ei tohiks seal olla. Laenulepinguga võid ka vabalt ilma oma rahast, kui lepingus puudub märge raha üleandmise vastuvõtmise kohta. Tean juhuseid, kus kohus on siiski välja mõistnud. Iseasi on see kui otstarbekas see on ja kui suur summa oli. Väikese raha pärast pole ehk tõesti mõtet kohtusse pöörduda, kuna tsiviilvaidlused on pikad ja kulukad protsessid. Ei usu, et võlgnikul õnnestub leida tunnistajaid, sest valetunnistus on kuritegu ja naljalt keegi selle peale ei lähe.
 
heausklik 10. november 2007, kl 13.06
ülekande peale sai kirjutatud laen ja summa oli 65 000! murphi seadus, et ükski heategu ei jää karistamata, peab ikka paika küll!
 
K 10. november 2007, kl 13.23
Mina prooviks küll kohtu kaudu, sest laenu saamine on panga väljavõttega tõendatud ja võlgnik peab tagasimaksmist tõendama aga seda dokumenti tal pole. Konsulteeri mõne juristiga ja kui otsustad hagi esitada, siis kindlasti tee avaldus hagi tagamiseks vara arestimine ( oleks hea kui teaksid, mis tal on; korter, maja ,raha pangas vms ) See lööb tal püksid vedelaks ja saad ilmselt mingi paberi ta käest kätte ja enamus võlgnikke maksavad ära. Muidugi kui tal vara pole, siis on küll nii, et surm ka ei võta sealt, kust midagi võtta pole.
 
nali 10. november 2007, kl 13.43
kuule tead, su kohtukulud on ka suuremad, kui 65 tonni, kui tahad end kohtus lolliks teha, siis mine muidugi, aga vaevalt sind üldse keegi tõsiselt võtab...keegi ei laena sellist summat ilma võlakirjata ja kohtus pannakse sind lihtsalt paika ja jääd veel suuremast summast ilma, mis maksad kohtule juba..väike inimene ei tee siin riigis mitte midagi, unusta oma 65 tonni, no see pole tõesti summa, mille pärast tasuks ennast ilma naeruks teha!!! Eks teinekord oled targem :)))))
 
heausklik 10. november 2007, kl 15.55
nali, mul on hea meel, et suutsin su tuju heaks teha. aga mis siis, kui õnnestub kohtuvärk, siis kannab ju võlgnik kulud. ei tahaks siiski loobuda ja küllap advokaat/jurist oskab nõu anda. me, eestlased, vist anname liiga lihtsalt alla ja seepärast paljud pätid õitsevadki õnnest! huvitav, miks mina ennast lolliks teeksin, suhtumine ongi selline, et kes teisel naha koorib, see õige mees ongi. aga noh kahjurõõm on ju kõige siiran rõõm ja sina, nali, oled ehe näide sellest!
 
nali 10. november 2007, kl 20.15
andsin sulle lihtsalt head nõu, sest olen ise ka lolli ossa jäänud, kui läksin oma üle 100 tonnist võlga küsima!! Räägin seda ainult sinu heaolu pärast, sest kui kohtus sul midagi ei õnnestu, siis on su olukord veelgi jubedam - mina olen selle üle elanud ja kusjuures oli mul võlakiri ka olemas!!!
Said minust täiesti valesti aru kahjuks, tahan sind ainult säästa, sest tean juba ette, mis sinuga seal tehakse...nii et tegid mulle sina praegu ülekohut, mitte vastupidi. Mul olid trumbid käes aga ikkagi kaotasin ja kandsin ka kohtukulud, mis pärast oli, ära küsi....meie riigis ei ole õigust, pealegi veel, kui sul pole mitte mingeid trumpegi ega dokumente, saad sa nüüd aru! Ma ei saa siiamaani sellest üle, kurikael käib minust uhkelt mööda ja irvitab, kas tahad ka sellisesse olukorda sattuda, parem mitte.
 
ohh 11. november 2007, kl 00.08
...suur jama on sul küll, aga tõepoolest, kohtuteega ära küll kiirusta. Kallis inimene, oled tõesti heausklik, kui loodad oma vabanda!!! "väikese taskuraha" tagasi saada, kohtusse minnakse suurte asjadega, aga mitte nalja tegema! Sul pole võlakirja, panka kantud ütlus - võlg - ei tõesta mitte midagi, sinna lahtrisse võib raha ülekandja panna mis tahes, sellega ei tõesta sa mitte kellelegi absoluutselt mitte midagi! Isegi võlakirjadega ei lähe inimesed kohtutesse ennast "lolliks" tegema....aga sinu valik muidugi, palun!!!
 
heausklik 11. november 2007, kl 12.22
anna andeks, nali, ma sain tõesti valesti aru. tegelikult on ikka jama küll, kui isegi sina võlakirjaga kaotajaks jäid. sorry veel kord!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!