Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
lahutus ja laenud-võlad
 
m 08. november 2007, kl 15.22
plaanin ilmselt lahutada, esmajärjekorras teen ühisvara jagamise lepingu, kuhu saavad kirja need asjad, mida me ise ütleme. Kui aga mees on võtnud/võtab minu teadmata mingeid laene, kas need muutuvad ka automaatselt meie ühisvaraks, kui lahutust pole veel toimunud? Kuidas ennast selliste üllatuste eest kaitsta?
 
r 08. november 2007, kl 15.53
sinnasamma lepingusse saate kirja panna, et peale selle sõlmimist kõik laenud või kõik seal mitte kirjas olevad laenud on võtja lahusvara
 
Trish 08. november 2007, kl 16.41
Laen jääb ikka selle võtja lahuskohustused. Ühe abikaasa mõtlematud laenud, kohustused, riskantne äritegevus ning kõikvõimalikud pahed ei too kaasa ühist varalist vastutust ning ühel abikaasal pole võimalik kahjustada mitte kogu ühisvara, vaid üksnes enda osa selles (PkS § 20 lg 1)

§ 20. Vastutus abikaasa kohustuse eest

(1) Oma varalise kohustuse eest vastutab abikaasa oma lahusvaraga ja ühisvara selle osaga, mis kuuluks talle ühisvara jagamisel.

Küll aga vastutavad mõlemad abikaasad ühiselt (ühe abikaasa) poolt perekonna huvides võetud varalise kohustuse eest (PkS § 20 lg 2). Vahel võibki tekkida vaidlus just selles küsimuses, kas üks või teine varaline kohustus on võetud perekonna huvides või mitte.

(2) Perekonna huvides võetud varalise kohustuse järgi vastutavad abikaasad ühisvaraga ja mõlema abikaasa lahusvaraga.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!