Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
pärimine
 
pp 08. november 2007, kl 20.21
Küsimus selline, et kui pikk on aeg peale inimese surma pärimiseks.See tähendab, et kas on mingi aeg, et notari juurde minna.Mõni ütleb, et 6 kuud aega, kas on nii.
 
Trish 08. november 2007, kl 21.51
Rangelt kuus kuud oli pärimisõiguse tunnistuse saamise tähtaeg 1996 aastani kehtinud nõukogude tsiviilkoodeksi järgi. Praegune pärimisseadus sellist kohustuslikku tähtaega ei kehtesta, PäS § 118 kehtestab ainult tähtaja minimaalmäära, milleks on kaks kuud vastava pärimisteate avaldamisest. Aga avaldus notarile tuleb anda esimesel võimalusel. Vastavalt esimesena laekunud avaldusele määrab notar ka edasise tähtaja avalduste esitamisele.

§118. Vastuvõtmise või loobumise tähtaeg

(1) Notar võib pärandi vastuvõtmiseks või sellest loobumiseks anda tähtaja, saates selle kohta kirjaliku teate pärima õigustatud isikule või avaldades teadaande ametlikus väljaandes Ametlikud Teadaanded. Tähtaeg ei või olla lühem kui kaks kuud teate kättesaamisest või teadaande avaldamisest.

(2) Pärima õigustatud isiku avalduse alusel võib notar käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud tähtaega mõjuvatel põhjustel mõistliku aja võrra pikendada. Tähtaja pikendamisest teatab notar kõigile pärima õigustatud isikutele.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!