Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
soovitage Tartus advokaati
 
töö teemaks 08. november 2007, kl 22.50
otsin mõistliku hinnaga advokaati/juristi, kes töövaidluskomisjoni toetuseks kaasa võtta. Ootan soovitusi. Palju see maksma võiks minna? Kas tööandjalt(mina olen töötaja) kulutused advokaadile ka välja mõistetakse?
 
j 09. november 2007, kl 17.35
Töövaidluskomisjonis jäävad poolte kulud endi kanda. Seega ka 100 % võdu korral ei mõisteta sinu kasuks mingeid menetlusele tehtud kulusid välja. Capice?
 
mõmmik 10. november 2007, kl 07.09
Otsi mõni asutuse jurist või personalijuht kasvõi tuttavate kaudu, sest advokaadid on kallid ja selle väikese asja ajab ka mistahes jurist või isegi juuratudeng ära. Need on odavamad.
 
ikka mina 10. november 2007, kl 12.56
kas saamata palka ja kompensatsiooni pean bruto või netosummas nõudma?
 
K 10. november 2007, kl 14.23
Ikka netosummas, sa nõuad ju väljamaksmata töötasu, töötasu ja maksud ma arvan ikka arvutati välja igakuiselt ja kajastati ka raamatupidamises, nii, et välja maksmata lihtsalt sulle. Muidugi ma ei tea ju kuidas seal firmas need asjad korraldatud on ja sina ei tea ka ju, kas maksud arvutatud ja makstud.
 
Trish 10. november 2007, kl 15.14
Üldiselt on korrektne nõuda kohtus ja töövaidluskomisjonis brutosummasid, kuna kohus pole tulumaksu kinnipidav organ. Sama kehtib ka näiteks elatisevaidlustes (et elatiselt maksab saaja tulumaksu ning kohus mõistab selle välja brutosummana).

Võite proovida ka netosummas nõuda, kuid sellisel juhul peate täpselt kirja panema ning kohtus toonitama, et tegemist just netosummaga on. Kui see jäetakse otsusesse märkimata, lähtutakse, et tegemist on brutosummaga.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!