Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
joodik ja abielulahutus
 
mures 09. november 2007, kl 00.18
mu mees on joodik ja tahan temast lahutada. kuna ta tervis on joomisest täiesti läbi, sai ta invaliidsusgrupi. nüüd ähvardab, et lahutuse puhul nõuab kohtust minu käest elatise välja elu lõpuni. mida teha?
 
Trish 09. november 2007, kl 09.07
See abielahutusejärgne abikaasa ülalpidamine on suhteliselt pretsedenditu nähtud Eesti õigussüsteemis. Vähemalt kohtus pole ma selliseid asju kohanud, kuigi seadus siin teatud võimaluse annab.

Perekonnaseadus:

§ 22. Ülalpidamiskohustus pärast abielulahutust

(1) Abivajaval töövõimetul lahutatud abikaasal on õigus saada endiselt abikaasalt ülalpidamist, kui ta muutus töövõimetuks abielu kestel ja kui kohustatud lahutatud abikaasa varaline seisund ülalpidamist võimaldab.

§ 24. Ülalpidamiskohustusest vabastamine

Kohus võib abikaasa vabastada teise abikaasa ülalpidamiskohustustest või piirata seda kohustust tähtajaga:
1) kui elatist nõudva abikaasa käitumine abielus oli vääritu;
2) kui abielu kestis lühikest aega või muul kohtu poolt mõjuvaks tunnistatud põhjusel.

Saab ju väita, et joodiku käitumine alkohoolikuks muutumisel oli igati vääritu ning see on mõjuv põhjus lahutatud abikaasa ülalpidamiskohustusest vabastamiseks.
 
Trishile 17. november 2007, kl 20.08
Ära unusta, et eesti Vabariigis nagu enamikes maailma maades on joomine seaduslikult lubatud tegevus ja väärituks saab seda pidada küll emotsionaalseil, mitte seaduslikel alustel.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!