Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
elena
 
alternatiiv testamendile 09. november 2007, kl 10.23
Mu vanemad soovivad teha testamendi, minu kasuks. Samas, nad ei ole veel nii vanad ja mulle on see jutt ebameeldiv. Kas on mingi alternatiiv testamendile, näiteks nagu perekonna ühisvara?
 
Milleks? 09. november 2007, kl 10.31
Testamendi juttu ära võta küll,kui midagi ebameeldivat,sest tänapäeval juhtub ju õnnetusi ja tervise probleeme nii tihti.Ole parem tänulik,et nad sind usaldavad ja tahavad sinu tulevikku kindlustada.Kahjuks sinu küsimusele vastata ei oska,aga nad ei peaks sinuga sellest ju üldse rääkima,mingu lihtsalt notarisse ja tehku ära,sind sinna vaja ei ole.Kõike head ja vanematele tervist!
 
mia 09. november 2007, kl 15.35
Kinkimine on veel variant. Siis saad pea kohe kinnistu omanikuks.
Testament ju ok. Ca 30ste seas juba pop teha.
 
poolt 09. november 2007, kl 18.45
igati normaalne ju, et tulevikule mõtlevad.
mu lapse isal oli ka testament tehtud, lapsele, igaks juhuks.
paraku läkski vaja, muidu oleks sugulased lapse ilma jätnud, kuigi ta ka seaduse järgi oleks pärija olnud. Aga testament oli siiski argument, mis suu lukku pani.
Aga kui teisi seadusjärgseid pärijaid peale sinu pole, siis ei ole testamendil tähtsust, niikuinii pärid sina.
 
pärija olnud 10. november 2007, kl 00.02
see on vanematest väga kena, et teevad testamendi ja ei jäta oma asju ripakile. minu ema ainult rääkis, et mees on joodik ja muiduleivasööja (õigus oli tal ka), aga testamendi jättis tegemata mu ema. suri 46-aastaselt südamerabanduse tagajärjel ja see joodikmees sai pool korterit (tegelikult pool ja teisest poolest veel osa) abikaasana endale päranduseks. tegu oli vägagi kalli piirkonnaga. mees polnud ise midagi panustanud korteriostu, jõi saadud raha maha ja suri joodikusurma 1,5 aastat hiljem. sain teada leitud dokumentidest, et oli päris palju aastaid kinni istunud ka veel. nii, et täna õnne, kui sul on asjalikud vanemad, kes oma asjad korda ka ajavad. ebameeldiv on muidugi, selles suhtes olen sinuga nõus. aga paberimajandus peab paigas olema. endal ka testamendi koostamine käsil, kuigi alles 30. aga asi peab paigas olema.
 
Mia 12. november 2007, kl 16.50
to Poolt!
Kui laps alaealine, pärib ta ikkagi sundosa..
 
c 14. november 2007, kl 09.01
Testament igati hea lahendus, ei pea pärast hakkama mõtlema või jagamiseks müüma,eriti veel kui on mitu last või vanemad, õed, vennad.
Ja on ju hea kui näiteks üks vaevaga üles ehitatud kodu läheb ehk terves tükis edasi ühele lapsele, kui et see tükikesteks jagamiseks maha müüakse.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!