Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
pärandaja arvete maksmine
 
pärija 12. november 2007, kl 10.34
Kui on vormistatud perkonnaseisuametis inimese surm, kas siis tehakse kuskil mingi märge, mille alusel ka pank inimese pangaarve külmutab (kinni paneb) kuni pärimiseni?
Sugulane sai maetud, tema korteri ja pangaarve pärimisega läheb nüüd mitu kuud aega, aga tühjaks jäänud korterile ju arved jooksevad veel peale (üür, elekter, elion, starman).
Nendele oli tal tehtud otsekorralduslepingud, kas need maksavad end veel ise või on pank arveldusarve sulgenud ja jäävad arved maksmata??
Kas pean kuskil ise käima surmatunnistusega (kui pärija, ei ole sugulane) ja küsima arved oma aadressile/nimele ja maksmiseks???
 
rr 12. november 2007, kl 11.34
mine surmatunnistusega panka ja lase pank sulgeda.
 
ann 12. november 2007, kl 12.28
Nii kaua kui kadunukese arve peal raha on, niikaua otsekorraldused maksavad end ise.
 
B.A 12. november 2007, kl 12.38
Surmatunnistuse alusel blokeerib pank kontod/kaardid. Hiljem, kui pärimisasjad korras, lähed panka pärimisõiguse tunnistusega ja võtad ülejäänud raha kontolt välja. Teenusepakkujatega peaksid ka ühendust võtma ja selgitama, kas konkreetset teenust on surnul vaja või ehk kellele need teenused hiljem ümber tuleks vormistada - sealt saad juba edasi infot, millal, kellele ja milliste dokumentide alusel...
 
kunks 12. november 2007, kl 16.20
surmatunnistuse alusel saad ka need teenused lõpetada, st tv jmt. paraku kütet, maamaksu tuleb edasi maksta. veekulu vist polegi ja elektrikulu ka ei tohiks ju tekkida.
 
midagi ikka 15. november 2007, kl 00.31
no korteri kommunaalid ikka jooksevad sh.üldelekter ja üldvesi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!