Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
pärimisseadus
 
Moonika 14. november 2007, kl 10.55
Siin palju juttu olnud, et emad tunnevad muret, et nende laps peab kunagi oma isa äkki ülalpidama.
Hakkasin mõtlema, et kui sureb see laps ära, nt kui ta on vanem 30a, lapsi omakorda tal veel pole, siis pärivad tema vara ju vanemad. Ma võibolla veits imelik, et sellistele asjadele mõtlen. Miks peaks ta "isa" pärima, kui ta pole kunagi huvitundnud ega kuidagi toetanud..
Peaks vist huvipärast kohtulahendeid lugema..
 
s 14. november 2007, kl 11.17
et isa ei päriks, tuleks temalt võtta vanemaõigused.
 
maiu 14. november 2007, kl 11.35
kui lapsel on vara. olen ka üle 30 ja mul pole midagi. riided jah ja niisama asjad, aga need võib välja vista, aga muud polegi pärida.
 
tr 14. november 2007, kl 12.27
Täisealine laps võib teha soovi korral teatamendi või pärisleping ning sealt mittesoovitavad seadusjärgsed pärijad (nt. isa) välja jätta.
 
tohoo 14. november 2007, kl 15.13
Kui mina olen surnud ja lapsi pole, siis on mul täiesti savi, mis mu varast saab. Eesti inimese mure on aga see, et jumala eest minu teenitud varast kasu ei saaks, aga ise tahaks küll heameelega kõigilt saada:D
 
Moonika 14. november 2007, kl 16.52
Miks? Mina ei taha eks mehelt midagi..saaks ju sarnaselt nõuda, kuigi tal uus pere, laps on ikka pärija. Ma arvan ma loobuks lihtsalt viisakalt..olgugi ta pole never alimente maksnud. See selleks.
Kui ma ostaks oma ainsale tütrele nt korteri, maksaks pangalaenu pool elu. Miks peaks eksmees sellest osa saama? ma läheks küll vabalt kohtusse..
 
... 15. november 2007, kl 12.09
Ei saa küsimusest aru. Kas küsimuseks muude emotsioonide seas jääb,kes pärib lapse vara,juhul,kui lapsel on vara?
 
seadus 15. november 2007, kl 14.59
kui seadusi tehakse, ei mõelda sealjuures sugugi inimeste omavahelistele läbisaamistele ja emotsioonidele ja sellele, kes keda abistas või toetas.
Nii ongi, kui täisealine ja mingitki vara omav laps sureb, on pärijateks tema vanemad, nende puudumisel siis ka muud hõimlased.
Saan Moonika küsimusest ja ka inimlikust murest täitsa hästi aru.
Muidugi tuleks siis selle kurbmängu välistamiseks mängu tuua testamendid ja muud vara "ümberjagamise lepingud, nii igaks juhuks.
 
tarmo 04. detsember 2007, kl 22.58
Kui lugeda pärimisseadust siis iga taibukamgi saab aru kui palju võimalusi on Estis niisama rikastuda lollide kulul.Nõksud ja ideed 56 149 669.Ka omal lihaselt vennalt õelt saaks kõik kätte aga seda mismoodi teavad vaid advod ja notarid ja mina.Nii,et antke sel nril tuld-KORRUPEERUND ADVOKAAT.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!