Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
küsimus
 
auto 15. november 2007, kl 19.59
tere. plaan on osta/liisida koos elukaaslasega auto. abielus me ei ole. kuna elukaaslasel on ametlikult väiksem palk kui mul ja tal kaelas eluasemelaen, siis pole võimalik tal seda kulutust enda peale võtta. nüüd tahab et mina hakkaksin ka autot kaasosanikuna üürima (ei tea kuidas seda nimetatakse).auto jääks siis arvatavasti temanimele, mina olen autokasutajana passis.

küsimused:
kui peaksime riidu/lahku minema ja omaette elama minema, kellele auto kasutusõigus jääb? kuidas saaks auto enda kätte?
kui elukaaslasega peaks midagi juhtuma (nt surm) (tal selline töö), kas mina pean üksinda autoliisingut edasi maksma?
 
killu 15. november 2007, kl 20.24
auto jääb sellele, kes omanikuna passis on. liisinguga on tegelt veel nii, et teie oletegi niikaua koos liisijad ja auto kasutajad kuni viimane osamakse tehtud. niikaua on omanik liisingufirma.

kui tahad et auto jääks slle kui mees nt sureb siis võtad liisingu üle kui on veel maksta. kui maksta ei taha, ei saa autot ka. kui oled nõus maksma siis saad auto ja kuni kõik makstud on läheb autosinu nimele.
 
dahh 15. november 2007, kl 20.39
ei, kui mees sureb siis maksab ta liisingut ikka koos sinuga edasi
...
 
haige teemaalgataja 15. november 2007, kl 23.22
rõve ahne lehm. keri @!#$. elad mehe kortris ja mingi auto niru pärast litsikesel mure
 
viimasele 16. november 2007, kl 09.01
sina oled hoopis haige ja ahne! küsisin sellepärast, et kui ma hakkan kaastaotlejaks, siis tahaks teada mis on mu õigused!
kui ma kaastaotlejaks ei hakka, siis mees jääb ja oma ilusast jeepist ilma :)
mul on ka olemas juhiload, autoga sõidan tavaliselt nädalavahetuseti..saan ka linnatranspordiga sõidetud.:)jalgsi meeldib ka mulle käia. nii et ma pole mugav inimene!
 
. 16. november 2007, kl 09.57
Kui Sa hakkad kaastaotlejaks,siis saad ju liisingfirmast ka kõik probleemid teada.
 
Mia 16. november 2007, kl 16.38
Hm..aga äkki käid variandi, et ostad auto omanimele, ja annad talle seda kasutada?
 
Kunks 18. november 2007, kl 21.59
kui te liisite, sisi on liisingfirma auto omanik. Kui su mees nt surem, siis on auto ikka veel liisingu firma oma. Kui mehega lahku lähete enne liisingu perioodi lõppu, on auto ikka liisingu firma oma.

Liisingu maksmise kohustus on sellel, kes lepingu sõlmib. Kui on kaastaotlejaga tegemist, sisi kaastaotlejad vastutavad kohustuse täitmise eest solidaarselt, ehk sisi kui mees sureb, maksad sina edasi, kui mehega lahku lähete, siis sõltub, kes on esmaseks taotlejaks märgitud - st kelle poole pank esmalt pöördub, kui makseprobleemid on.

Kui võtad aga liisingu ainult oma nimele, siis on kõik kohustused sinul. Mehe surma või lajkumineku puhul võid liisingu lepingu lõpetada - seda aga, kas pead autole ise uue ostja leidma või võid liisingule lihtsalt tagastada, pead lepingust lugema. Üldisel annab ka liisimine sulle selle auto ostueesõiguse (kui tegemist jääkväärtusega liisimisega)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!