Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
vana ja vaene
 
ristitütar 20. november 2007, kl 09.49
Minul selline mure,et umbes 25 aastat tagasi hakkasin elama kokku mehega kes oli lahutanud oma naisest ja jätnud naisele ja lastele maja.Mees asus elama minu korterisse,mis sel ajal kuulus kolhoosile.Korteris elades hakkasime ehitama maja.Siis sai maja valmis ja kolisime sinna elama,kuna kord oli siis veel nõukogude oma,pidime korteri kolhoosile tagasi andma.Aastatega ilmnes mehe vägivaldne käitumine ja otsustasin selle aasta alguses MEIE majast ära kolida.Mingeid sääste mul ei olnud ja seega pidin kolima üürikorterisse,olen invaliidsusel ja töötan,õnneks jõuan praegu end veel ülal pidada.Nüüd siis küsimus,et kas mu endine elukaaslane peab mulle meie koos rajatud maja eest mingit raha maksma?Tahaksin osta endale mingigi elamise,sest ei tea kaua tervis lubab veel töötada.
 
K 20. november 2007, kl 10.35
Kolimine ei tähenda midagi, kelle nimel see ehitatud maja on?
 
nii 20. november 2007, kl 10.40
Millal tekkis sul töövõimetus? Kas olite abielus või vababielus? Kelle nimel maja? JNe
kohtus saad tõestada et andsid oma panuse ehitamisse, et sul tekkis kooselu ajal töövõimetus ja mees peaks siis sulle elatist maksma, jne Nii pika kooselu tõendamine ei peaks probleemiks osutuma.
 
Maja 20. november 2007, kl 11.26
ehitati ühiste vahenditega ja seda tuleb sul kohtus tõendada. Ilmselt olite vabaabielus.
 
ristitütar 20. november 2007, kl 11.31
Elasime vabaabielus.Töövõimetus tekkis kooselu ajal.Maja on elukaaslase nimel.
 
noh 20. november 2007, kl 13.23
võimalus on. kui omavahel kokku ei lepi siis kohtu kaudu. saab olema väga keeruline, pikaaegne ja verine.
 
? 20. november 2007, kl 14.00
Kui maja elukaaslase nimel, siis kahjuks pole midagi saada. Pole mõtet kohtusse minnagi, vabatahtlikult andsid oma vara võõrale inimesele. Saage aru, nn. vabaabielu ei maksa seaduse ees midagi.
Kadunud nõukaajal oli veel mingi võimalus ja seadus arvestas ka pikaajalist vabaabielu niivõrd kuivõrd, aga praegu, sorry. Põhiseadus kaitseb omandit.
 
liis 20. november 2007, kl 14.36
Kas siis kui elan mehega koos ,ostame koos maja,on võimalik panna omanikeks kaks inimest?
 
h 20. november 2007, kl 14.45
Vabaabielulisi suhteid vaadatakse seltsinguna võlaõigusseaduse tähenduses.
 
Mia 20. november 2007, kl 16.23
Raske juhtub. Raske tõestada nii, aga mingeid tsekke vist vaevalt alles on? Mida mees räägib?
Liisule vastuseks: saab ikka, kahepeale ostate. Mul majaehitus ees, kavatsen ka ikka pooleks teha, pole siin midagi.
 
L 20. november 2007, kl 18.09
Tee aga tee kahepeale , tekib jällegi see kaasomand ja pärast kemplete ennast lolliks. Parem siis ikkagi täpselt määratleda, kust see piir läheb ja omand tekib. Missugune osa majast kuulub sulle ja missugune elukaaslasele. Seltsing on ainus seaduslik võimalus hetkel. Muidugi võite mõne firma ka asutada.
 
M 20. november 2007, kl 19.46
Meie ostetud korter on meie mõlema nimel. Ise ma sellest ei hoolinud aga kui notar soovitas, siis nii tegimegi.
 
aga kuidas 20. november 2007, kl 22.33
aga kuidas seltsingut tõestatakse ? näiteks kui ühe vabaabielu-kaasa kontole sissetulekuid ei laekunud, kuid vara on tema nimel; teine vabaabielukaaslane teenis, ning lisaks olid ka säästud ning kokkuhoidlik eluviis, kuidas siis pärimise korral seltsingut tõestada ? Kas on vaja tõestada, kust säästud pärinesid jne ?
 
ann 21. november 2007, kl 07.46
Pärimisel asi lihtsam, üks teeb teise nimele testamendi ja ongi klaar. Eks see vabaabielus olles ühise vara soetamine on üks äärmiselt riskantne tegevus. Armunud inimesed ei ole suutelised reaalselt mõtlema. Häda tuleb siis, kui kooselu lõpeb, armastus otsas ja tekivad tavalised kaubalis rahalis suhted ja siis enam armu ei anta. Eks selle kooselu nimigi ( vabaabielu) ka ütleb, inimesed teevad ja toimetavad kõike oma vabal tahtel ja kohustusi teineteise suhtes ei teki. Võidab see, kes nutikam on.
 
L 21. november 2007, kl 07.56
Seltsingu tõestamise lihtsustamiseks võiksite teha mingi seltsingu lepingu, kus kirjas kes ja kui palju panustab seltsingu tegevusse jne. kuhu siis mõlemad alla kirjutavad. Abiks ikka, kui vajadus tekib.
Ja veel, siin keegi küsis, kas võib olla kaks omanikku. Võib olla küll ja isegi rohkem omanikke. Nii kaua kui kooselu kestab, pole probleemi, aga kui kooselu lõpeb, siis jama algab. Kas siis ka mahute sinna ühte korterisse ära ja kuidas te seda siis jagate? Näiteks kui üks osapool tahab oma uue elukaaslase ka sellesse korterisse tuua? Siis ei jäägi muud üle kui teine osapool maksab kinni poole või müüte maha ja jagate raha ära.
Kahjuks ühe korteri müügist kahte korterit kahjuks asemele ei osta ju.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!