Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
küsimus
 
mina 20. november 2007, kl 21.01
kas siin on äkki keegi kes oskaks mulle seleteda . . .
asi siis selline, minu mees, kellega me elame vabaabielus, meil kaks väikest last, käib kohut oma täiskasvanud tütrege esimesest abielust. nüüd oleme jõudnud sinnamaani, et küsitkase minu sissetulekuid (käin tööl). küsimus siis ongi nagu selline miks küsitakse minu sissetulekuid, ei arutata ju meie laste elatusraha, aga tema lapse. lapse, kes mulle tegelikult võõras inimene. minu arusaamist järgi ei ole neil nagu asja minu sisetulekute kohta, või olen millegist valesti aru saanud ? ? ?
 
tema 20. november 2007, kl 21.26
no aga mehelt küsitakse pappi. mees hakkas vabandama et ei saa nii palju anda, endal teisedki lapsed. nüüd siis vaadataksegi et palju teie ühised lapsed saavad ja kui palju võiks mehelt selle teise lapse jaoks võtat et teie lapsed ei kannataks. lihtne.
muide, kui mees vastutaks oma tegude eest ei oleks seda kohtuasja vajagi. kui ta maksaks mida nõutakse, ei oleks sinu palgatõendit vaja-. nõrk mees, kepib rohkem kui rahakott lubab;) vastutustundetu kah veel.
 
Trish 20. november 2007, kl 21.26
Järelikult on teine pool kuidagi kohtule ära põhjendanud, et need omavad asja arutamisel tähtsust.

Vahel on tõesti selliseid taotlusi esitatud ning kohtud on need ka rahuldanud. Peate tutvuma toimikumaterjalidega ja vaatama seda taotlust ja seda millega on seda põhjendatud.
 
aga? 21. november 2007, kl 01.06
aga mis elatusraha nõuab "täiskasvanud laps" kohtu kaudu?
Või ikka pole väga täiskasvanud:(
 
L 21. november 2007, kl 07.32
Jama jutt, teemaalgatajal, täiskasvanud küll alimente ei saa.
See ilmselt ikka mõni muu kohtuasi, võib olla vaidlustas näiteks mõne trahvi suuruse või veel midagi muud. Ära ikka enne mingit infot anna, kui mine käi ja tutvu toimikuga.
 
B.A 21. november 2007, kl 14.02
Täiskasvanud laps saab nõuda vanemalt elatusraha, kui ta ta õpib põhikoolis, gümnaasiumis või kutseõppeasutuses ja jätkab neis õppimist täisealiseks saamisel. Perekonnaseadus § 60 lg 2.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!