Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
kas keegi on politsei kaudu elatist nõudnud?
 
kurri 21. november 2007, kl 12.44
no et on politseisse avalduse teinud, kui mees ei maksa pennigi. kohtutäitur kehitab ju vaid õlgu kui vara pole ja ametlikku tööd ka mitte;(((( tean et käib soomes tööl! et siis kui siia tuleb võetaske lihtsalt piiril kinni (halvas nimekirjas) ja pistetakse korra pokri ehk siis hakkab hirmuga maksma!
 
fd 21. november 2007, kl 12.57
Üldiselt mõjub selline politsei poole pöördumine kriminaalasja algatamiseks KarS § 169 tunnustel suhteliselt hästi ning elatis on paariks aastaks kindlustatud. Paari aasta pärast tuleb seda protseduuri jälle uuendada. Kriminaalasi ja võimalik kriminaalkaristus koos tagajärgedega mõjutab sedavõrd, et igal juhul odavam on tööle minna ja need mõni tuhat krooni kuus elatist ära maksta. Kohtulahendeid KarS § 169 rakenduse kohta leidub andmebaasides üksjagu palju.
 
karistus 21. november 2007, kl 14.19
mingil määral on sellest kriminaalasja algatamisest mingiks ajaks kasu ka. Kõik on suhteline.
Tegelikkuses saab mees karistuse, kui saab, sest kui kohus ei tuvasta kuritahtlikku kõrvalehoidumist, siis ei tarvitse kohus meest ka selles süüdistuses süüdi mõista. Laste isa võib ju olla ka tavaline prügikoll või varjupaiga asukas.
Veel- süüdi mõistmisega kaasneb ka sundraha 5400 krooni riigituludesse, kaasneb kaitsjatasu- mõni tuhat ikka ja karistuseks võib ka olla rahaline karistus. Kurb on see, et sellega paneb riik mehele veelgi suurema maksekohustuse turjale ja seda vähem on emal lootust laste jaoks midagi saada.Pealegi selle otsusega ei mõisteta välja elatise võlgnevust.
Jama see seadus ju on, aga selline ta on.
 
mann 21. november 2007, kl 18.43
Olen 2 korda avalduse teinud,esimesel korral maksis pool aastat midagi ,kuid nüüd töötab vaeseke ainult mustalt ja surm ei võta ka sealt midagi,kust võtta pole! Sellegipoolest võtan selle kolgata tee uuesti ette,kui abi pole,siis ei saa ka rongaisa rahulikult olla.
 
df 21. november 2007, kl 18.58
Profülaktika mõttes töötab kr. asja algatamine hästi. Ning 90% elatisevõlgnikke (kes just päris asotsiaalid pole) maksav seejärel oma võlad ära - SÕLTUMATA SELLEST, KUI SÕJAKAD NAD ALGUL ON.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!