Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
preemia ja töölt lahkumine.
 
palun abi 21. november 2007, kl 14.32
Oletame, et kui tahan töölt ära minna ja annaks lahkumisavalduse sisse 23 nov, siis töölt vabanen 23 dets. Kui jagataks Jõulupreemiaid, näiteks 23 dets, kas siis tööandja jätaks minu, kui lahkuja ilma? (kas tal oleks see õigus)
Või peaksin saama võrdväärselt teistega (kui jagatakse kõigile teatud summa, mitte olenevalt tööajast vms).
 
Mia 21. november 2007, kl 14.36
Oleneb töötajast, vabavalik ju..preemiat andma ei saa sundida..
 
joosep 21. november 2007, kl 15.42
Preemia on stiimul. Milleks stimuleerida lahkujat?
Aga vastus sinu küsimusele on, et võib maksta aga ei pea maksma.
 
triin 21. november 2007, kl 15.44
Sõltub sellest, mis on kirjas su töölepingus. Kui jõulupreemia saamine palgatingimustesse sisse kirjutatud, siis jah pead saama ja võid nõuda. Kui ei ole siis võid saada ja selle saamine on tööandja otsustada. Nõuda pole sul midagi
 
palun abi 21. november 2007, kl 16.03
aga oletame, et ma siis annan alles 5 dets lahkumisavalduse sisse ja nad on mulle juba maksnud preemia, ega nad seda tagasi nõuda ei saa siis?
 
NJAH 21. november 2007, kl 16.07
see sõltub tõesti lepingust ja ka kuidas firma eeskirjad ette näevad.minu tööandja on tegelikult tln,aga filiaal tartus,kus töötan.ja tlnast tuleb käskiri juhatajale kuna ,kui palju jne.kõik töötajad saavad.kindlaks kuupäevaks preemia.meil nt.14 daks dets.jah suht tõõandja teha.loodame et ikka saad.jõulud ju.
 
tööandja 21. november 2007, kl 20.12
saad preemia, aga lõpuks kaotad poole lõpparvest.
 
triin 21. november 2007, kl 23.22
No mis sa räägid. Lõpparvest ei tohi keegi mitte midagi kinni pidada. Sunnismaisust meie riigis teatavasti ja omavoliliselt ilma töötaja kirjaliku loata ei tohi lõpparvest midagi kinni pidada. Kui töölt lahkud peab tööandja absoluudselt kõik seadusega ette nähtud summad välja maksma s.t. töölepinguga määratletud töötasu ja muud maksed + pukusereserv. Isegi tööraamatut ei tohi kinni pidada. Selle eest võib töötaja pärast kompensatsiooni nõuda. Sedused on ikka väga töötaja poolel. Näiteks töötaja vallandamine on tõsiselt keeruline ettevõtmine ja protseduur tuleb enne väga põhjalikult läbi mõelda, et pärast mingit jama ei tuleks.

Loomulikult, kui see summa sulle oluline on siis oota preemia välja maksmine ära. Ma ei kujuta küll ette mis nipiga seda pärast tagasi võiks nõuda.
 
cocci 22. november 2007, kl 13.18
Välja makstud preemiat tagasi nõuda ei saa, aga nad ei pruugi seda sulle üldse määratagi, kui 5. dets puhkuseavalduse annad. Preemia võib olla stiimul, nagu Joosep mainib, aga üldiselt määratakse preemiat varemtehtud panuse eest. Kas saad? Ise vastaks - nii ja naa, ma üldiselt ei arvestaks jõulupreemia võimalusega.
 
Mina 23. november 2007, kl 12.08
Mina ootaks preemia ära ja siis annaksin alles lahkumisavalduse.Olen ahne!
 
M 29. november 2007, kl 22.30
Mis preemia see jõulupreemia on üldse? Mõnes kohas on poole aasta preemia, mõnes kuu oma.. Kuidas teil? Kui poole aasta eest, siis võid midagi saada, peadki saama. Aus oleks. Aga võrdeliselt töötatud ajaga (kui lahkud varem ja preemiat saab hiljem, siis saad teistega võrreldes vähem). Ja mis tähendab jagatakse? Sularahas? Mingi must raha või?
 
M 29. november 2007, kl 22.32
Ei nõua keegi tagasi. Sest tavaliselt on jõulupreemia ikka tehtud töö eest mingi tasu, jõulupreemia nime all. Kuskil veel. Tegel. valesti nimetatud. Mis krd preemia jõulude eest?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!