Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
elatisest loobumine
 
elle 25. november 2007, kl 12.13
kas elatisrahast lapsele saan kuidagi ametlikult loobuda. ST, et ei hakka nõudma isalt elatist lapsele. Kas sellist seduse punkti pole ja kuidas seda ametlikult vormistada?
 
k. 25. november 2007, kl 12.37
Sellist asja pole olemas. Seda loetakse vanema õiguste kuritarvitamiseks lapse suhtes ning heade kommete vastaseks. Kohtud on oma otsustes samuti leidnud, et kui ka vahel sõlmitaksegi kokkulepe elatisest loobumiseks (näiteks kompensatsioonina ühisvara jagamisel), on see õigustühine ning last kasvatav vanem võib igal ajal kohtusse pöörduda elatise väljamõistmiseks.
 
et siis 25. november 2007, kl 17.13
Loobuda saad alati. Ainult et teise poole suhtes on see suht kahtlane asi, hageja saab alati elatist uuesti nõudma hakata ja mingid kokkulepped nagu siin ka eelmine mainis, et a la isa ostab korteri ja ema ei nõua enam elatusraha on õigustühised. Kui sul on mingid oma põhjused elatisest loobumiseks ja see on sinu otsus siis on ju võimalik teise poolega kokkuleppida. Kuigi mina ilmselt ka teise poolena kas siis moodustaks mingi arve kuhu kanda lapsele raha, no kasvõi õppimiseks v milleks iganes, hoiaks konto oma kasutada ja vajadusel siis annaks lapsele üle.
 
mutt 26. november 2007, kl 08.49
elatisraha nõudmine pole kohustuslik kui sa seda ei taha ära siis nõua.keegi ei aja sind ju vägisi seda tegema
 
Trish 26. november 2007, kl 12.11
Küll on aga kohustuslik lapse ülalpidamises osalemine.

Kui lugeda hoolikalt Perekonnaseaduse § 61 lõiget 1 ilmneb, et hagi elatise väljamõistmiseks võib esitada ka eestkosteasutus ning teha seda teise isiku (st. lapse vanema) huvides. Kas eestkosteasutused on sellist võimalust kasutanud ei tea, aga õiguslik mehhanism on selleks olemas
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!