Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
notarilaane laenuleping
 
küsimus 25. november 2007, kl 19.45
mille poolest on notariaalne laenuleping parem kui lihtkirjalik? üks isik annab teisele laenu ja tahab et oleks just notailaane leping.
kui näiteks laenu pole õigeks ajaks tagastatud siis kas notariaalse lepinguga saab otse kohtutäiruti juurde minna ja kohtusse pöördumine polevajalik?
 
ära laena 25. november 2007, kl 20.53
Aastaid tagasi laenasin lihtkirjaliku lepingu alusel raha ja inimene kadus Euroopa kaugetesse avarustesse. Vahet pole, tagasi ma seda raha ei saa niikuinii!
 
mittekeegi 25. november 2007, kl 21.26
Kohtutäitur tegeleb ainult kohtuotsuse alusel sissenõudmisega. Minu arvates vahet ei ole.
 
Kunks 25. november 2007, kl 21.28
noh, notariaalse lepingu puhul on rskem väita, et mind sunniti lepingule alla kirjutama või et se epole minu allkiri vmt samuti peask notar kontrollima, kas lepingu kõik punktid on seaduslikud - st ta ei kontrolli, kummale poolelel leping kasulikum on, aga kui mingid punktid on ebaseaduslikud, siis sellist lepingut ei tohiks ta kinnitada.
 
Trish 25. november 2007, kl 22.31
Ei ole seal mingit vahet. Seadus ei sätesta laenulepingule kohudstuslikku notariaalset vormi, järelikult on lihtkirjalik ja notariaalne laenuleping täpselt sama õigusjõuga. Küll peab olema notariaalne kinnisasju puudutav pandileping.

"See pole minu allkiri" või et "mind sunniti alla kirjutama" - seda kõike võib aja võitmiseks ja asja venitamiseks väita ka notariaalse lepingu puhul. Sundimine ei pea ju toimuma notaribüroos ning valedokumentidega on samuti notaris käidud (näit. Tiesensauseni juhtum).
 
to trish 26. november 2007, kl 17.08
aga täitemenetluse seadustiku § 2 kohaselt on täitedokument - 18) rahalise nõude kohta notariaalselt tõestatud kokkulepe, mille kohaselt on võlgnik pärast nõude sissenõutavaks muutumist andnud nõusoleku alluda kohesele sundtäitmisele;

siis ikkagi laenu tagastamata jätmise korral pole vajalik kohtusse minek vaid saab alustada võlausaldaja taotlusel ka täitemenetlust.
 
Fifi 27. november 2007, kl 09.55
noh, laenu võtmiseks on olemas pangad, sms-laenud jne

mitte kunagi ei annaks ma ise kellelegi laenu, eriti veel sõbrale või sugulasele

ütluski on: kui tahad sõbrast lahti saada, siis anna talle laenu
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!