Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
tolliküsimus
 
tollis loll (hetkel veel) 28. november 2007, kl 12.32
tellisin kauba internetipoest (Hong Kongist), tegemist parfüümiga ja kauba väärtus tuli 59 USD + 5.90 USD postikulu.

Kuna ei ole varem midagi väljaspoolt EL'i tellinud ,siis ei tea sellest tolli-süsteemist eriti midagi.
(otsisin küll emta lehelt aga osa asju jäi ikka arusaamatuks.

Kokkuvõtteks tahaksin teada kas selle summa pealt tuleb tasuda ka mingeid tolli või käibemakse ja kui suur see maks on?

Mismoodi toimub tollimaksu/käibemaksu tasumine? Kas pean ise kuhugi kohale minema?
www.emta.ee lehel oli selline lause
"Füüsiline isik võib postisaadetise deklareerida reisijadeklaratsiooniga, kui selle väärtus jääb vahemikku 22 eurot ehk 344 krooni kuni 1000 eurot ehk 15647 krooni või selle kogus jääb alla 1000 kg."

Mille poolest see reisijadeklaratsioon parem teha on? On odavam?

Sai palju küsimusi ,aga tahan selle asja enda jaoks selgeks saada:(
Aitäh kõigile vastajatele!
 
Vast saad aru midagi :) 28. november 2007, kl 13.01
Nii, kuna ise tellin päris palju välismaalt, siis lühidalt:
Kui saadab firma sulle paki, siis kui väärtus on üle 22 euro märgitud pakile, avab toll paki ja nõuab käibemaksu 18% + 3% võib tulla ka tollimaks. Protsent võetakse kogu summa pealt, nii saatmise kui asja pealt ning kõigele lisandub 100.- teenustasu paberite eest.
Kui saadab eraisik, siis võib olla väärtus kuni 45 eurot, kui üle selle, avavad jälle ning samamoodi saab tasuda.

Tollitöötajad saadavad enamasti alati kirja sulle koju, et pead esitama neile arve, näiteks pangavaäljavõte või PayPal, kui maksid sellega maksekoopia. Seejärel teevad nad tolli ära ja pakk tuleb sinu kodukoha postkontorisse, kus maksad summad ära ja siis antakse pakk kätte.

Kuskil sinu toote pealt peaks minema 125.-+ 100.- teenustasuks.
 
troll 28. november 2007, kl 19.50
tegelikult selle teenustasuga on sellised lood, et see läheb Eesti Postile, st Eesti Postis töötab deklarant, kes teeb siis neid deklaratsioone isiku eest.

Tegelikult aga ei ole sa kohustatud seda teenust kasutama ja võid ka ise deklaratsiooni koostada. samas ma paraku ei tea, kuidas see reaalsuses välja näeb, mul on kuri kahtlus, et se EP deklarant lihtsalt teeb selle deklaratsiooni sinu eest ära ja pärast siis vaidle, kas tellisid teenuse või mitte:D

reisijadeklaratsioon peaks olema lihtsam täita kui tavalist importdeklaratsiooni - peakski olema mugandatud variant, et selleks mitteõppinud inimene saaks ka täitmisega hakkama.

Kui ma ei eksi, sisi maksud kujunevad nii:
kauba hind + saatekulud = tolliväärtus, mis on aluseks maksude arvutamisele. Tolliväärtuselt siis arvutatakse tollimaks (nagu eespool mainiti, vist 3%). Nüüd see tollimaks, mis saadi, liidetakse omakorda tolliväärtusele ja saadud summalt arvutatakse käibemaks.

teatud liiki kaupade puhul võivad lisanduda ka veel mingid täiendavad maksud. Põhimõte peaks olema selline, et tollimaks, st maks kauba importimise eest arvutatakse tolliväärtuselt, spetsiifiliselt kaubaga seotud maksud peaksid olema vist kauba hinnalt, ning käibemaks arvutatakse, kui tolliväärtusele on lisatud kõik muud maksud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!