Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Vääramatu jõud?
 
Avarii 28. november 2007, kl 14.06
Kas avarii võiks olla vääramatuks jõuks, näiteks kui ma ise ei ole süüdoi?
 
hm 28. november 2007, kl 14.09
 
M. 28. november 2007, kl 14.28
Vääramatu jõud on ntx. loodusõnnetused.
 
Kunks 28. november 2007, kl 19.44
vääramatu jõud on inimese poolt mittejuhitavad nähtused. Ja üldsegi pole oluline, et see sinu poolt polnud juhitav, oluline on, et sündmus pole inimese kui sellise poolt juhitav.

Kuigi võib ka erandeid tekkida.

Näiteks mingi suurõnnetus võiks teatud juhul minna vääramatu jõuna arvesse, kui selle tulemusel on tekkinud üleüldine kaos 8nt mingi keemiatehases on suur avarii, kemikaalid lekivad ja tuleb evakueerimine vmt - antud juhul on küll inimese poolt mõjutatav sündmus, st oleks saanud ära hoida, aga ei ole välistatud, et pooled või kohus aktsepteerib seda vääramatu jõuna)

Kui sul teis eisiku poolt põhjustatud avarii tõttu mingi täiendav kahju või saamata jäänud tulu tekkis, siis võid põhimõtteliselt tsiviilkorras selle talt sisse nõuda (õigusvastaselt kahju tekitamine)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!