Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
vanemaõiguste äravõtt psüühikahaigelt
 
abivajaja 28. november 2007, kl 14.35
kas siis psüühiliselt haigelt ei saa vanemaõiguseid võtta? inimene on oma lapsele ohtlik, korduvalt seadnud ohtu lapse elu, olnud väga vägivaldne lapse suhtes. samas andnud ka halba eeskuju oma joomisega + verbaalne vägivald ja isegi lapse ahistamine.
eestkosteasutus toetab vanemaõiguste äravõttu. laps ise ei soovi seda vanemat rohkem näha kuna lapsele on tekitatud psühhotraumasid mille tulemusena laps on saanud nii psühholoogi kui psühhiaatri ravi.
kas kohus tõesti loeb mõjuvaks põhjuseks psüühika haigust ja sellest tulenevalt ei võta vanemaõiguseid?
 
võimalus 28. november 2007, kl 14.51
noh, aga siis võib ju võtta ära kasvatusõigused, vanemlikke õigusi äravõtmata.
 
Trish 28. november 2007, kl 17.06
Vanema õiguste äravõtmine (PkS § 54) eeldab tõesti vanema SÜÜLIST käitumist laste suhtes. Kui vanem on muudest asjaoludest (näit. vaimuhaigus või nõrgamõistluslikkus) tingituna lastele ohtlik võib tulle kõne alla lapse äravõtmine vanemalt ilma vanema õigusi ära võtmata (PkS § 53).
 
imestaja 28. november 2007, kl 18.20
kuidas siis vaimuhaigelt ei saa õiguseid ära võtta? et haigus on nagu kilp? et kuna haigel on õigused, siis saab ta tulla ja alati last nõuda ja ma pean oma lapse ohtu panema kuna temal on õigus?
kuidas kaitsta last kes EI TAHA olla selle vanema laps?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!