Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Uus elatusmiinimum
 
kaksi 29. november 2007, kl 13.40
Tere. Mu lapsele on kohtu kaudu välja mõistetud 2000 krooni kuus. Kui nüüd kuulsin, et uuest aastast on miinimum määr 2175. Kui ma seda automaatselt saama ei hakka, kas on siis mõtet jälle kohtusse minna ja kui palju see protsess mulle ja lapse isale maksma läheks?
 
s 29. november 2007, kl 13.46
millal enne see protsess sul maksma on läinud?
 
kaksi 29. november 2007, kl 14.00
Kohtukulud tuli ikka maksta ju. Need läksid eelmisel korral mehega pooleks.
 
väike 29. november 2007, kl 14.35
Jube probleem jääb 175.- kuus saamata.

1 krooni pärast läheks ka kohtusse?



Teadmiseks, et ma kasvatan ka last kes eelmisest kooselust ja ei ole isa käest veel sentigi küsinud ja pole plaanis ka. Ei vaata mehi kui lüpsilehmi vaid saan ise väga edukalt hakkama.
 
eelmisele 29. november 2007, kl 15.24
siis oled kurjategija perekonnaseaduse suhtes kuna vanematel on lastele VÕRDSED õigused ja KOHUSTUSED.
 
to eelmisele 29. november 2007, kl 15.40
Ma arvan, et lapsele on lihtsalt kasulikum kui isa tuleb ja ostab lapsele HEA MEELEGA midagi kui ta ütleb lapsele, et las ema ostab ma ju maksan talle piisavalt. Olen näinud selliseid juhtumeid piisavalt kus kibestunud isa ja ema pärast kannatavad nende vahele jäänud lapsed( vaimne terror).

Ka minu isa ütles mulle kunagi, et mis sa minu käest tahad ma ju su emale terve elu maksnud, küsi tema käest.
 
to eelmisele 29. november 2007, kl 16.03
Kirjutan veel.

Üks mu tuttav meesterahvas maksab ka oma lapse emale kokkuleppeliselt 1000.-. Siin ongi see, et isalt ei ole võetud viimast ema poolt elatusrahadeks ja see mees võtab igal võimalusel oma lapse. Peale tööd läheb ja tegeleb lapsega, ostab asju, mida iganes. Nende vahel ei ole mingit vimma ja eelkõige võidab sellest laps ju.
Isa raiskab lapse peale kuus rohkemgi kui see ema poolt nõudmata jäänud 1000.- kuus.
 
jeee 30. november 2007, kl 01.10
...Isa raiskab lapse peale ....


Hästi paned!
 
kaksi 30. november 2007, kl 12.58
Ja ei ühtki vastust mu küsimusele.
 
vastus 30. november 2007, kl 13.59
...Tere. Mu lapsele on kohtu kaudu välja mõistetud 2000 krooni kuus. Kui nüüd kuulsin, et uuest aastast on miinimum määr 2175. Kui ma seda automaatselt saama ei hakka, kas on siis mõtet jälle kohtusse minna ja kui palju see protsess mulle ja lapse isale maksma läheks?...

No sulle ei ole ju võimalik vastata, kuna sul pole ühtegi objektiivselt mõistlikku küsimust. Seda tead ju ainult sina ise, kas sul on mõtet 175.- krooni pärast kohtusse minna või mitte. Ma arvan, et enamik inimesi ei läheks, aga igaüks peab ju ise otsustama. See protsess ei lähe sulle ju mitte midagi maksma, kui sa advokaati ei võta, kui võtad, siis see on ju jällegi sinu vaba valik ja siis maksa talle. Kui palju sa talle maksad, seda meie ei tea, sest igal advokaadil on ju oma hind.
 
konkreetne 30. november 2007, kl 16.49
kuna sul oli juba elatis üle miinimumi, siis kui nüüd tõsta tahad, küsi 3500.
 
oota.... 30. november 2007, kl 20.58
....ikka enne ära uus aasta,siis ju näed kas tuleb suurem summa või mitte ja alles siis mõtled edasi.Muidugi pead vaatama kuidas kohtuotsus on sõnastatud,kui kirjas,et tuleb maksta miinimumi järgi,siis peaks tulema automaatselt...
 
kah asjast huvitatu. 01. detsember 2007, kl 17.14
to väike: no tead, on ikka probleem minumeelest küll, kui jääb kasvõi 175 kroonigi saamata. vaata mis aastas teeb. see on sinu probleem, kui sa ei küsi lapse isalt lapsele raha, ei maksa kadedust tunda nende üle, kes seda teevad. arvesse tuleb ka seda võtta, et isasid on ka igasuguseid. ka selliseid, kes ei soovi oma lapsest suurt midagi kuulda, kui on lahku mindud. nagu laps oleks selles süüdi. las siis kompenseerib mingil määral rahaliseltki seda.see oleks muidugi ideaalsem variant, kui kohustused oleksid peale vanemate lahkuminekut ka isal endiselt.
to vastus: mina ei tea, kuidas sina küll küsimustest aru ei saanud, kuigi ma pole ei tea mis haridusega, aga sina vist oled veel väiksema haridusega või siis hoopis vastupidi. naeru koht..., missuguse mõtlemisega mõningad inimesed on.
teemaalgatajal väga head küsimused. sain isegi abi!
 
no saan hakkama 02. detsember 2007, kl 12.47
Mina lahutasin oma abielu 6 aastat tagasi, kohtus. Abikaasal ametlikku töökohta polnud ja pole ametlikku tänaseni.Kuigi raha tal oli ja on ka praegu. Kohus määras talle 500 krooni kuus maksta lapsele. Sellist raha saan tänaseni. Eks see miinimum on vahepeal mitu korda tõusnud, automaatselt aga rohkem ei tule sealt midagi. Kui tahan, et ta hakkaks nüüd uue miinimumi järgi maksma, siis pean ikka ise uuesti kohtusse pöörduma.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!