Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
konkurentsikeeld
 
huvitav 29. november 2007, kl 23.12
tööandja konkurent tegi tunduvalt parema pakkumise. praeguses töölepingus on kirjas konkurentsikeeld - aasta jooksul pärast töösuhte lõppemist ei tohi konkurendi juures töötada, saan tööandjalt selle eest iga kuu 2000 kr mis on juba minu palga sisse arvestatud.
mind huvitab, kuidas tegelikkuses on juhtunud kui töötaja siiski konkurentsikeeldu rikub. mis saab, mis valemi järgi ja kui palju praegune tööandja minult nõuda saab? iseenesest ei ole me ju midagi kokkuleppinud et mis siis juhtub kui ma konkurentsikeeldu rikun...
 
m 30. november 2007, kl 08.33
Kirjutan oma kursusetööd sel teemal praegu.
Kindlasti peab olema lisatasu konkurentsikeelu eest eraldi, mitte osa palgast.
Ja tööandja saab nõuda sinult kogu selle lisatasu tagasi. Sarnaste situatsioonidega on väga palju kohtulahendeid.

Kas töölepingus on ära määratud konkurendid?
 
Kunks 30. november 2007, kl 18.30
see lisatasu peab olema töölepingus selgelt märgitud, et makstakse konkurentsikeelu eest.

Konkurendid ei pea olema töölepingus selgelt määratud, kui ettevõtte on tegutsev samal tegevusalal samal turul, on tegemist konkurentsiga.

Uuri uuelt tööandjalt, kas on vajadusel nõus leppetrahvi kinni maksma
 
Trish 30. november 2007, kl 18.57
Elu on siiski näidanud, et tööandjad pöörduvad selliste kahjunõuetega (isegi konkurentsikeeldu on reaalselt rikutud) kohtutesse äärmiselt harva.

Lisaks on konfidentsiaalsuskohustust ning konkursentsikeeldu puudutavate kokkulepete sõlmimine ja kontroll äriühingule keeruline ja kulukas ettevõtmine ning piisavate tõendite puudumisel on tööandja väljavaated jõuda kohustusi rikkunud töötajaga leppetrahvi ja kahju hüvitamise nõudeid puudutavates küsimustes rahuldava tulemuseni - vähetõenäolised.

Lisaks ei ole kohus asja arutades õiguslikult seotud tööandja arusaamisega ja lepingus loetletud konkurentide mõistega, vaid lahendab asja oma äranägemist järgi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!