Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
elatiraha
 
Gerle 02. detsember 2007, kl 21.18
Tere. Olen lahutatud juba mitu aastat ja lapse isa maksab lapsele 470 krooni kuus, nii otsustas kohus juba ammu. Vahepeal on küll see miinimum tõusnud, aga ma pole uuesti kohtusse pöördunud, sest tean et lapse isa ametlikult tööl ei käi ja mul pole olnud usku, et kohus seda summat suurendaks. Nüüd on elu läinud nii, et mul juba päris raske hakkama saada ja laps juba kannatab selle all. Hädasti oleks vaja, et lapse isa rohkem aitaks ( tegelikult tal võimalusi oleks, aga ta lihtsalt ei taha). Kui ma nüüd ikkagi pöörduks kohtusse, siis kuidas see asjaajamine käib? Avaldus ja riigilõiv? Oskab keegi öelda, kui palju see maksab? Ja kuida see protsess üldse välja näeb?
 
wre 02. detsember 2007, kl 22.12
Riigilõivu elatisenõudel pole. Uuest aastast on minimaalne elatisemäär 2175 krooni kuus ning kohus sellest allapoole elatise välja mõista üldjuhul ei saa, ükskõik kas mees käib tööl või mitte. Nii et pöördu kas hagi või kiirmenetluavaldusega kohtusse ning mida rutem seda parem.
 
tee 03. detsember 2007, kl 09.22
seda mis seadus on ette näinud!
see ei ole sinu probleem kas ta käib tööl või mitte ta on lapsevanem ja omab kaa kohustust lapse suhtes!
Jõudu ja Edu!!
 
.... 04. detsember 2007, kl 00.09
1.a. saad nõuda tagant järgi...
 
tiiu 04. detsember 2007, kl 08.22
tegelikult pole asi nii lihtne, alles ise lõpetasin kadalipu ja sain lapsele ainult 600.-, kuna kohus vaatab ka üle isa vajadused ja maksed. ei ole nii, et kohus ütleb, et vähem maksta ei tohi kui ette nähtud. kui juba kohtusse annad, siis vaadatakse seda läbi individuaalselt.isa esitab 6-e kuu palgatõendi ja oma väljaminekud: elekter, kommunaalkulud, minimaalsed kulutused söögile ja igapäevaks, ning kui on veel uue naisega laps ka, siis on täitsa jama......
 
Gerle 04. detsember 2007, kl 11.40
No vot, põhimõtteliselt olen samas paadis Tiiuga. Sellepärast tundubki mõtetu hakata seda asja ajama.
 
ewr 04. detsember 2007, kl 12.15
Sellepärast oleks tiiu pidanud otsuse, millega ta rahul polnud edasi kaebama. Esimese astme kohtud teevad küll palju praaki, kuid et seadusega kehtestatud minimaalpiirist ilma eriliste põhjendusteta kolm korda väiksem summa välja mõistetakse, kuulub pigem mütoloogia valdkonda.
 
s 04. detsember 2007, kl 12.46
tiiu, sa ajad imelikku juttu.
oli ka just juhus kus isa 80% töövõimetu ja pension tal 2000. elatis mõisteti 3000.
 
Gerle 04. detsember 2007, kl 14.06
No ma ei tahaks uskuda, et Tiiu imelikku juttu ajab. Olen isegi ju selle tee läbi käinud ja olin tõsiselt jahmunud kohtu otsusest. Mütoloogia tõesti.
 
maksi 04. detsember 2007, kl 16.45
Kohus mõistab miinimumist väiksema summa välja, kui hageja sellega kohtus nõusse jääb. Kui ei jää, siis naljalt ei mõista ka, sest teab, et otsus võib minna tühistamisele. See, et mehel sissetulekut ei ole, ei ole veel põhjus 600 krooni välja mõista. Mehel võib olla maja või maad, mida saab müüa, et lapsele elatist maksta. Kui vara ka ei ole, siis mõistetakse ikkagi miinimum välja, aga mees hakkab lihtsalt võlgu jääma, kuni ükskord suurem sissetulek tekib.

Mingi täielik erand võib olla invaliid, kes elab ühetoalises korteris ja kellel mingit muud vara pole. Siis pole sealt ju tõesti midagi võtta.
 
tarmo 04. detsember 2007, kl 22.24
Põhimõtteliselt saate oma lapsele nõuda elatisraha maksmise suurendamist läbi kohtu.Kui isegi juhul Teie eks ei tööta jääb nõue alles mille mitte rahuldamisel läheb see sundtäitmisele.Lähemalt 56149669
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!