Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Millise arsti otsus koeb?
 
kimpus 03. detsember 2007, kl 20.41
Soovin teada, millise arsti otsust on vaja, et määrata töö aeg. Ühesõnaga olen kõrgvererõhuga hädas. Vererõhk maru kõrge. Olen käinud ka uuringutel ja on soovitatud tööl käia vaid hommikuses vahetuses. Muidu vahetusi 3. Kunagi töötervishoiarst Medicoverist tegi otsuse, et käin tööl vaid hommikuses vahetuses, kuid seda aktsepteeriti vaid kuu aega. Järgmise kontrolli käigus ütlesin arstile, et pole mõtet panna kirja, et ainult hommikuse vahetuses tööl käia, et nagunii keegi sellest lugu ei pea. Nüüd on tervis kehvemaks läinud. Kas sellist otsust teeb vaid töötervishoiuarst või ka oma perearst? Mu enda perearst on ka töötervishoiuarst. Või on nii, kuidas asutusel leping tehtud? Tänan vastamast! Medicoveris eraisikuna visiiditasu 350.-, kui asutuse kaudu, siis esitatakse arve tööandjale.
 
Kunks 04. detsember 2007, kl 10.42
töötervishoiuart teeb ainult soovituse. ettekirjutuse õigust ei ole.

Küll aga, kui töötervishoiu arst on soovituse teinud ning tööandaj seda ei järgi, siis igasugused hädad võib liugeda töötingimustest tulnuks ja seega kutsehaiguseks või tööga seotud haiguseks. ja põhimõttelsielt on sul õigus taotleda tööandjalt ravikulude kompenseerimist, kui töötervishoiuarst on vastavad soovitused teinud. Muidugi tööga seotud haiguse määramine käib ka läbi ekspertiisi.

et põhimõtteliselt riskib tööandaj ise praegu.

ahjaa, kindlasti on teil olema ska töökeskkonnaspetsialist?
 
x 04. detsember 2007, kl 12.16
ma arvan, et tööandja pole kohustust millegiks, tuleb vist otsida teine töö, ilma vahetusteta. vererõhk küll kutsehaigus olla ei saa
 
töölepingu seaduses 04. detsember 2007, kl 17.08
ei ole täpsemalt, kui: arsti otsusega. seega võta perearstilt kirjalik otsus ja vii tööandjale.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!