Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
honorar
 
tegelane 05. detsember 2007, kl 23.10
Kes teab, kas Autorileping, millelt teine osapool on lubanud maha arvestada kõik seadusega ettenähtud maksud, tagab mulle haigekassa kindlustuse, ja kui, siis kunas see kehtima hakkab? Leping on tähtajatu.

Ja veel - kui proovitööks tehtud töö avaldatakse, kas tööandja selle eest siis ka honorari peaks maksma?

Aitäh vastajatele!
 
Mall 06. detsember 2007, kl 11.41
autorileping ei ole tööleping. sisult võiks olla sarnane töövõtulepinguga, kui on suunatud konkreetse raamatu kirjutamisele, mitte juba kirjutatud raamatu avaldamisele vmt. Paneb paika autori õigused ja avaldajale kuuluvad õigused.

Kui lepingus pole juttu proovitöö avaldamisest, siis ei tohi ilma autori nõusolekuta avaldada. Muidu tasude maksmine käib vastavalt autorilepingule. St kui autorilepingus pole proovitööst juttu, sisi võid keelduda selle avalikustamisest ilma tasuta.
 
tegelane 06. detsember 2007, kl 12.58
Aitäh, Mall!
Saan ma õigesti aru, et kui minu proovitöö on siiski ilma minule sõnagi mainimata avaldatud, siis on mul õigus selle eest honorari saada?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!